A Tesla továbbra is teljes gőzzel dolgozik a Roadster modellen

0
Reklám

Franz von Holzhausen, a Tesla vezető tervezője elárulta, hogy a Tesla még mindig “lázasan” dolgozik az elektromos hiperautón, hogy egy “izgalmas repülőgép” legyen.

Az idei év kapcsán a Teslánál várhatóan több dolog is fókuszba kerül. Ezek mindegyike nagyszerű termék és az elektromos autós hírek iránt érdeklődők vélhetően nagyon várják, hogy ezek megjelenjenek. Várhatjuk többek között az új 4680-as akkumulátorcellákat és a Semi kamiont. Viszont a két nagyágyú, azaz a Cybertruck és a Roadster egyelőre várat magára.

Ahogyan az első Tesla Roadster modellnek, az utódnak is az lesz a fő feladata, hogy prezentálni tudja a Tesla műszaki színvonalát, felvonultatva a teljes technikai arzenált. Nem mellesleg pedig a most ismert hátba vágó gyorsulási adatokat is újra értelmezze. Ez a Roadster esetében 1,9 másodpercet jelent a 0-100 km/h-ra való gyorsulásban.

Az autó premierje 2017-ben volt és azóta számos helyen, vagy éppen szituációban bukkant fel a várva várt újdonság, melynek energiaellátásért vélhetően az új 4680-as cellák lesznek a felelősek. Viszont a 4680-as akkucellák viszonylagosan nagy számú elterjedése is csak ebben az évben várható. Cserébe akár 900 km-es hatótáv is kihozható a Roadster modellből. Persze ha a tulajdonos éppen nem élvezkedik a technika adta kiváló élményekben.

Reklám

2020-ban Musk elárulta, hogy a Tesla Roadstert várhatóan 2022-ig halasztják, ugyanis a vállalat a Cybertruckra összpontosít. Majd tavaly szeptemberben megkérdezték újra a Tesla első emberét a várható érkezésről. Musk viszont egy újabb évvel kitolta a Roadster a premiert. Majd a 2021-es negyedik negyedéves évértékelőn erősítette meg azt a hírt, hogy idén már biztos nem fog megjelenni a Roadster.

Továbbá Musk megerősítette, hogy a Roadster érkezése nagyban függ attól, hogy a Tesla mekkora drámát él át 2022-ben.

A napokban a Tesla vezető dizájnere, Franz von Holzhausen beszélt a Roadster készültségi fokáról egy Podcast-ben:

„Folyamatosan dolgozunk a Roadsteren. Bárcsak haladhatnánk gyorsabban is, de folyamatosan új problémába botlunk, melyek megoldása során persze tanulunk is. A Plaid egy kiváló platform a tapasztalatszerzésre. Mindezek a tapasztalatok pedig együttesen szolgálják a végső célt, egy még annál is jobb Roadstert adhassunk ki a kezünkből, mint amit először bemutattunk.”

Von Holzhausen szerint a Tesla várhatóan új szintre emeli a Roadster modellt. “Szóval igen. Folyamatosak a fejlesztések. Egy csodálatos, izgalmas repülőgép lesz a Roadster SpaceX csomaggal.”

Hogy mikor mutatja be és mikortól lesz megvásárolható a Tesla Roadster azt még szerintem Elon Musk sem tudja. Ugyanis a vezérigazgató a közelmúltban azt mondta, hogy a Tesla ebben az évben a Tesla Bot-ra összpontosítja a fejlesztése legjavát. Továbbá a Bot program elsőbbséget is élvezhet egyes járművekkel szemben. Mindez pedig további kétségeket ébreszt a Roadster 2023-as premierjével kapcsolatban.