Elon Musk: Nem lesz olcsó Tesla

0

Elon Musk a 2021-es év negyedik negyedévének értékelőjén kijelentette, hogy egyelőre nincs tervben a 25 ezer dollár körül beszerezhető olcsó, városi Tesla gyártása.

Volt idő mikor az olcsó, városi, 25 ezer dolláros Teslától volt hangos a sajtó. A 2020-as akkumulátornapon jelentette be elsőként Elon Musk, hogy várhatóan a közeljövőben érkezni fog egy olcsó Tesla, ami várhatóan 25 ezer dolláros áron fog debütálni. Valahogy így: „A Tesla egy lenyűgöző, 25 000 dolláros elektromos autót készít, amely szintén teljesen autonóm lesz.”

Tervekből, találgatásokból nem volt hiány, ugyanis legtöbbször „Tesla Model 2-ként” emlegette mindenki a városi Teslát, amit egy ferdehátúhoz hasonlítottak. Majd 2020-ban a Tesla bejelentette, hogy egy új K+F központot hoz létre Kínában, hogy egy „kínai stílusú” modellt valósítson meg a semmiből. Azóta a Tesla többször megszellőztette a kínai gyártású elektromos kisautónak a terveit. Volt idő mikor egy tervrajzot is kiadott, hogy munkásokat toborozzon Kínában.

A közelmúltban néhány Kínából érkező sajtóértesülés szerint a „Model 2” gyártása hamarosan meg is kezdődhetett volna, azonban úgy tűnik, hogy egyelőre a 25 ezer dolláros Teslából nem lesz semmi.

Elon Musk a Tesla 2021-es év negyedik negyedévének értékelőjén kijelentette, hogy egyelőre nincs tervben a 25 ezer dollár körül beszerezhető olcsó, városi Tesla gyártása. „Nos, jelenleg nem dolgozunk a 25 ezer dolláros autón. Egyszer meg fogjuk valósítani, de most elég sok minden van a talonban. Őszintén szólva túl sok! Szóval valamikor lesz, de nem most.” Elon Musk hozzátette, hogy nem elvetendő az ötlet, és a jövőben potenciálisan lehet is rá esély, azonban annyi biztos, hogy a Tesla most nem erre, hanem más projektre koncentrál.

Majd megjegyezte, hogy maga a kérdés rossz, ugyanis ennél sokkal fontosabb, hogy „mikor lesz végre teljesen autonóm egy autó”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!