Kiszivárgott fotókon a sorozatgyártásra érett Tesla Cybertruck

0

Kiszivárgott fotókon nézhetjük meg a sorozatgyártásra érett Tesla Cybertruck pickup kisebb változatát.

Pontosan egy hete tettük közzé azt a hírt, ahol leírtuk, hogy két méretben is érkezhet a frissített Tesla Cybertruck. Nem új keletű a dolog, hisz Elon Musk is elismerte, hogy hasznos lenne egy kisebb méretű Cybertruck is a piacra. Szerinte lenne benne ráció, ha egy kisebb verzió is megjelenne a Tesla pickupjából, ennél többet azonban nem árult el a dologról a Tesla első embere.

Majd megérkeztek a pletykák, hogy a Tesla egy igazán különleges eseményen mutatná be a Cybertruck két új változatát. Mindez Trip Chowdhry, a Global Equities Research elemzője szerint lesz így, akinek hihetünk, ugyanis igen közel áll hozzá a vállalat. Trip szerint a Cybertruck kisebb változata 15-20 százalékkal lesz kisebb, mint az eredeti verzió. Továbbá az eredeti verziót is hétköznapi utcai használatra megfelelően átalakítják.

A végleges verzió?

A fenti képet a Cybertruck Owners’ Club osztotta meg a saját fórumán. A Cybertruck formavilága megmaradt, azonban történt néhány jelentős változás a Tesla pickupján az első demo modell és a mostani között.

Először talán a kerekek amik a legszembetűnőbbek. A Cybertruck felnije jelentősen hasonlít a Model 3 alap kerekeihez, ha eltávolítjuk az aeroburkolatot. Számíthatunk rá, hogy a Cybertruck kereke is kap egy leszedhető “dísztárcsát” akárcsak a Model Y és a Model 3 esetében.

Továbbá jól látható az oldalsó tükrök. Habár a Tesla ezek nélkül szerette volna piacra dobni a Cybertruck-ot, azonban ezt az USA-ban nem teheti meg. Viszont, ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Tesla úgy oldotta meg ezeket a tükröket, hogy “könnyen eltávolíthatóak legyenek” és kamera vegye át azok helyét, amennyiben módosítják a szabályokat az USA-ban.

A másik legszembetűnőbb újdonság a nagy ablaktörlőlapát, amivel letörölhető lesz az egész szélvédő. Hogy végleges lesz-e ez a nagy “rondaság” azt egyelőre nem tudni, ugyanis a Tesla egy saját elektromágneses ablaktörlő rendszert tervezett, ami először a Cybertruck-on fog megjelenni.

Egy másik hiányzó elem a fenti képen a kiemelkedő ajtókilincsek, melyek a Model S-nél ismerősek lehetnek. Itt semmi nyoma. Ugyanis a Tesla megerősítette, hogy a végső verzión egyáltalán nem lesz külső kilincs. Ehelyett a Cybertruck automatikusan felismeri ha a pickup közelében vagyunk és kinyitja az ajtót.

Ami a Cybertruck arányát illeti, sajnos nem tudjuk megmondani, hogy ez az eredeti verzió, vagy a kisebb, akár az európai piacra szánt verziót láthatjuk. Reméljük, hogy márciusban kiderül minden.

Update: Megérkezett a videó is