Stabilan vette a jávorszarvas-tesztet az Ioniq 5

0

Jávorszarvas-tesztre vitték a Hyundai Ioniq 5 tisztán elektromos modellt, ahol játszi könnyedséggel teljesítette a gyakorlatot a Hyundai legújabb elektromos autója.

December elején a Kia EV6 kiállta a megpróbáltatást és problémamentesen teljesítette a jávorszarvas-tesztet, ahol a legjobb menetét 78 km/h-val teljesítette. Ezzel az eredménnyel pedig néhány nagy teljesítményű modellt meg is előzött a Kia legújabb elektromos modellje.

Egy hónap után, most az EV6 rokona az Ioniq 5 állt a rajthoz és mutatta be, hogy mire képes a jávorszarvas-teszten. Szokás szerint a km77.com tesztelte le a Hyundai elektromos autóját, hogy a valóságban mit is tud az Ioniq 5 SUV. Ahogy sejteni lehetett, az Ioniq 5 még jobban teljesített, mint az EV6.

A Hyundai Ioniq 5 80 km/órás sebességgel, úgy tudott áthajtani a póznákon, hogy nem ütközött semmivel. Sőt, az Ioniq 5 gyorsabban haladt át az akadálypályán, mint a Mercedes-AMG A45 S (75 km/h) és a BMW M235i (68 km/h). Ezek az eredmények pedig jól tükrözik, hogy az Ioniq 5 elektromos autónak mennyire jó az úttartása.

Ezeknél az eredményeknél csak két elektromos autó szerepelt gyorsabban, ezek pedig a Tesla Model 3 és a Model Y volt.

A tesztet végző km77.com szerint a legjobb eredményt a legmagasabb fokozatban levő regeneratív fékezéssel sikerült elérni. Továbbá hozzátették, hogy szlalomban nem ez volt a legkezesebb autó, de a karosszéria mozgását egyenletesnek jellemezték. Mindezeket figyelembe véve nem lehet sok gondja egy-egy meglepetésszerű akadály kikerülése az Ioniq 5 elektromos autónak.