Több mint 70 e-töltőt telepített az MVM Mobiliti a Jedlik Ányos Terv keretében

0

Az MVM Mobiliti Kft. összesen 71 elektromos töltőt telepített a Jedlik Ányos Terv keretében 2018-tól az idén novemberig Magyarország 26 városában – közölte a vállalat az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint ezek közül 58 töltőt a Mobiliti saját forrásból telepített, 11-et átvett az MVM Csoport egyik tagvállalatától, az MVM Partnertől, kettő pedig egy másik üzemeltetőtől került a Mobiliti hatáskörébe. Ezeken kívül hamarosan további nyolc, a Jedlik Ányos Terv keretén belül létesített töltő kerül át a Mobiliti kezelésébe.

Az önkormányzatok aktív szerepet kaptak a töltő-infrastruktúra kialakításában, a három év alatt összesen 26 önkormányzattal dolgozott együtt a cég. Három városban nagyobb volt az igény az e-töltőkre, ezért Egerben és Szombathelyen 5-5, Győrben pedig 10 töltőt telepített a Mobiliti. A töltőket a telepítéstől számított minimum 5 évig üzemeltetik, és ezzel együtt a karbantartásukat is elvégzik.

A közlemény szerint a Mobiliti Magyarország legnagyobb e-töltő-hálózatát működteti, amelyen az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést is kínál. Az 1500 e-töltési pontból álló és egyre növekvő töltőállomás-hálózat teljes országos lefedettséget biztosít.

Az MVM Mobiliti felidézte: a 2015-ben elindított Jedlik Ányos Terv az elektromos járművek használatához szükséges alapvető infrastruktúra kialakítását tűzte ki célul.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!