USB-csatlakozók nélkül szállították az új Teslákat

0

Az elmúlt néhány napban számos olyan új Tesla Model 3-at és Y-t szállítottak ki, melyből hiányoztak az USB-csatlakozók. A legtöbb esetben a Tesla erről nem értesítette előre a vásárlókat.

A globális csiphiány nagyon kitolt az autóiparral. A CNBC szeptemberben arról írt, hogy az AlixPartners tanácsadó cég becslései szerint 2021-ben mintegy 7,7 millióval kevesebb autót gyártanak le a globális csiphiány miatt. Mindezzel nagyjából 210 milliárd dolláros bevételkiesést generálva a piaci szereplőknek. Sajnos a legtöbb gyártót negatívan érinti a félvezetőhiány, legutóbb a BMW hagyta el az értőkijelzőt több modelljéből. A Ford és a Volkswagen pedig le is állította néhány modelljének a gyártását.

A Teslának meglehetősen nagy szerencséje volt, ugyanis eddig csak az utasülés deréktámasz állítóját hagyta el a csiphiány miatt most viszont kénytelen volt az USB-csatlakozókat is mellőzni.

Az Electrec információi szerint a november 11 után leszállított Model 3-ak és Y-okat érinti a csatlakozóhiány. A visszajelzések alapján a legtöbb esetben a középkonzol USB-C portjai hiányoznak. Viszont voltak olyan tulajdonosok akiknek a hátsó üléseknél található csatlakozók helyén is csak üres lyuk tátong.

A lap úgy tudja, hogy néhány tulajdonost időben értesítettek, de voltak olyan is akik csak akkor tudták meg a rossz hír mikor tölteni akarták a telefonjukat az átvétel után nem sokkal. Azonban az egyik vásárló azt az információt kapta, hogy a utólag beszerelik majd a hiányzó portokat. A Tesla ügyfélszolgálata szerint viszont erre csak december környékén kerülhet sor, erről azonban egyik tulajdonos sem kapott írásos visszajelzést.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!