17 perc alatt égett ki egy elektromos autó Székesfehérváron

0

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem beszámolója szerint Székesfehérváron a Szárcsa utcában október 25-én történt egy tűzeset, melyben egy töltés alatt álló elektromos autó volt érintett.

A székesfehérvári tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes terjedelmében égett, a magas hőmérséklet károsította a környező épületek szigetelését, és az ott tárolt különböző építőanyagok csomagolását. A tűzoltók két habsugárral megszüntették a lánggal égést, ezt követően pedig a jármű maradványait elvontatták az épületek közeléből.

A teljes eloltás még közel öt órát vett igénybe, mivel az akkumulátor egység többször is újra melegedni kezdett, visszagyulladt.

A Székesfehérvári katasztrófavédelem néhány fotót is közzétett a szerencsétlenül járt elektromos autó maradványáról. Melynek az első kerekei viszonylag épek maradtak. Ezek alapján beazonosítható, hogy a szerencsétlenül járt elektromos autó egy Jaguar i-Pace volt.

fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!