Európába is megérkezik az elektromos MG5 kombi változata

0

2022 elején Európában is megkezdi legújabb elektromos kombijának forgalmazását az MG.

Valamire ráérezhettek az angol eredetű MG márkánál, hogy talán elektromos vonalon lesz érdemes újra elindulniuk, azon belül is a kedvező árú modellek szerepeltetésével. Ezen irányvonal mentén került tavaly bemutatásra az MG ZS, egy 44,5 kWh kapacitású akkuval szerelt, kínai alapokra épülő SUV.

jelentkező igény pedig az MG-t is meglepte, hiszen 2 hónap alatt 2000 darabot előrendeltek belőle, ebből ezret az első két hétben. Talán ezért is dönthetett úgy az MG vezetése, hogy folytatják a sikeres elgondolást, és ezúttal egy kombival rukkolnak elő. Mivel az angol MG márka jelenleg a kínai SAIC tulajdona, így valahol érthető, hogy ezúttal is egy már létező modellt faragnak át európai/angol ízlésre. Az alany pedig most a SAIC Roewe Ei5, ami Kínában 2018 óta kapható.

A 4,54 méter hosszú, 1,81 méter széles és 1,51 méter magas elektromos MG5 kombi 2,67 méteres tengelytávolsággal és 479-1400 literes csomagtartóval érkezik Európába. Első kerekeit egy 156 lóerős, 260 Nm nyomatékú villanymotor hajtja.

Az MG5 Electric két felszereltségi szinttel elérhető, Comfort és Luxury változatban. A 61,1 kWh kapacitású akkumulátor nagyjából 400 kilométeres hatótávot ígér. Az MG szerint ezt a modellt körülbelül 30 perc alatt 80 százalékra lehet tölteni. Ezen kívül ha hihetünk a pletykáknak, akkor egy kisebb és olcsóbb 50,3 kWh kapacitású változat is érkezik a közeljövőben ami egyetlen töltéssel 320 kilométert tud elmenni.

Az öreg kontinensre az ígéretek szerint 30.000 euró (10,8 millió forint) körüli indulóárral érkezhet meg az MG5 Electric kombi.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!