Voyah Free néven érkezik a Dongfeng prémiummárkája

0

A Voyah márkát a kínai Dongfeng konszern hozta létre a legfejlettebb és legdrágább modelljeinek. A Voyah márka első sorozatgyártási modellje a teljesen elektromos Voyah Free crossover lett.

A Dongfeng leginkább az olcsó autóiról és teherautóiról ismert, ehhez csatlakoztak nemrég a teljesen elektromos modellek is. Az újonnan létrehozott Voyah leányvállalati márka viszont saját mérnöki központtal rendelkezik, külön fejlesztői csapattal. Az Italdesign stúdió felelős az autók megjelenéséért.

A Voyah modellekhez külön moduláris platformot is kifejlesztett a cég ami a ESSA (Electric Smart Secure Architecture) nevet kapta. A Free crossover felszereltsége rendkívül gazdag. Az alapfelszereltség része a légrugózás, az adaptív sebességtartó automatika, a négyzónás klíma, elektromosan állítható ülések szellőzéssel, fűtéssel és masszázzsal.

A műszerfalon három kijelző kapott helyet. A tisztán elektromos Free crossover ujjlenyomat érzékelővel és vezető-arcfelismeréssel is rendelkezik. Ezen kívül az autóban még megtalálható egy radar, kilenc kamera és 12 ultrahangos érzékelő. Az éjjellátónak köszönhetően 150 méteres távolságig el tudunk látni sötétben is akár.

A Voyah Free “gazdag” arányokkal, rejtett kilincsekkel és 0,28 légellenállási együtthatóval rendelkezik. Méretét tekintve a Volvo XC90 vagy Audi Q7 járművek közé lehet sorolni a maga 4905 mm hosszával, 1950 mm szélességével és 1690 mm magasságával. A tengelytáv tekintélyes 2955 mm.

A Voyah Free elektromos SUV-t két villanymotor hajtja melyek teljesítménye 506 kW (680 LE), nyomatéka 1000 Nm. A katalógusadatok szerint a Voyah Free tisztán elektromos változata egy 88 kWh-s akkumulátort kapott. Az összkerekes változat NEDC hatótávja 475 kilométer. A Voyah Free 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet és a maximális sebessége pedig 200 km/h-ra lett korlátozva.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!