110 kW-os villámtöltő épült Szekszárdon, egy percre a 6-os főúttól

0

Október 5-én elérhetővé vált egy 110 kW-os elektromos autótöltőpont Magyarországon. Szekszárdon, a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól 1 percre találják meg az elektromos autók gazdái az éjjel-nappal használható villámtöltőt.

A 110 kW-os villámtöltőt az evDirect telepítette. A szolgáltatás az AutoCity Kft-vel közösen indult, ami a Dél-Dunántúl legnagyobb, VW-csoport autóit kínáló kereskedési cégcsoportja.

Az új villámtöltőn 400 voltos rendszerben legfeljebb 85 kW, míg 800 voltos rendszerben akár 110 kW teljesítmény leadására képes az új elektromos autótöltő állomás. A töltőn egyszerre két autót lehet egyenáramról tölteni CCS csatlakozókkal. Ez esetben a teljesítmény mindkét csatlakozón 55 kW-ra csökken. A töltőoszlopot ezen kívül 2 darab 6 kW-os Type-2 csatlakozóval szerelték fel.

A töltőállomás éjjel-nappal használható, minden irányból rendkívül jól és könnyen megközelíthető: a Budapest-Pécs útvonal mentén, a 6-os főúttól mindössze egy percre várja a sofőröket, az M6-os autópálya és az M9-es autóút szintén 2 percre található.

Hogy az autósok dolga még egyszerűbb legyen, közvetlenül a töltőoszlop mellett áll a reggel 5 és este 8 óra között nyitva tartó MOL benzinkút, ahol egyéb szükséges dolgokat is beszerezhetnek.

A töltés indításához nem kell mobil applikáció, csupán a weben szükséges regisztrálni, majd elindítani a töltést, melynek az ára is kedvező: 109 Ft/kWh, percdíj és egyéb sallangok nélkül.

Az evDirect töltőin továbbra sincs szükség bankkártya-adatok megadására, mivel a rendszer heti egy alkalommal összesítő számlát küld. Ezt az elektromos autósok bankkártyával, vagy banki átutalással tudják rendezni.

Pécsett egyébként még egy új töltőoszlop átadására kerül sor 2021 végéig. 2022 első felében pedig – a tervek szerint – további két nagy teljesítményű töltőállomással bővül a hálózat.

Amennyiben az elektromos autó-sofőröknek bármilyen kérdésük lenne, 24 órás telefonos ügyfélszolgálat áll a rendelkezésükre. A www.evdirect.hu oldal további információkkal is szolgál számukra.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!