Elektromos Jaguarok furikázzák a világ vezetőit az ENSZ klímacsúcsán

0

A Jaguar Land Rover elektromos modelljei furikázzák az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Klímaváltozási Konferenciájának (GOP26) résztvevőit a skóciai Glasgow-ban.

A brit autógyártó megerősítette, hogy együttműködési szerződést írt alá a konferencia szervezőivel, hogy a világ vezetői és a konferencián résztvevő delegációk használatára bocsássa az elektromos járműflottáját. A flotta tagjaként kiemelkedik a teljesen elektromos Jaguar I-Pace, és minden hálózatról tölthető modell is megjelenik a konferencia ideje alatt.

“A Jaguar Land Rover egy ikonikus brit márka, ami bizonyított az évek során. Díjnyertes elektromos járművei bemutatják vezető szerepét a klímavédelem területén, és örülök, hogy a világ vezetői ezeket használják Glasgow-ban” – közölte Alok Sharma, a GOP26 elnökhelyettese.

A Klímaváltozási Konferencia október 31-től november 12-éig tart Glasgow-ban.

Már tudjuk egy ideje, hogy az eredendően angol autómárka, a Jaguar merész célokat állított fel magának, vagyis 2025-től csak tisztán elektromos meghajtású autókkal kívánnak foglalkozni. Ezalatt a gyártást és az értékesítést is érteni kell. A Jaguar tekintetében 2025-től nem gyártanak többé belsőégésű motoros kivitelt, ezután pedig azt várják, hogy az eladások 100 százalékát teszik majd ki az eladott tisztán elektromos autók, míg a Land Rover tekintetében ez a célszám 60 százalék.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!