Elektromos kerékpárokat kaptak az MVM Csoport dolgozói

0

Az MVM ötven elektromos kerékpárt biztosít dolgozóinak munkába járáshoz – közölte kedden az MVM az MTI-nek küldött közleményében.

Kiemelték, az MVM-csoport elektromos kerékpár pilot projektet indított a társaságcsoport munkavállalóinak a Hellovelo Zrt.-vel együttműködve, a program első fázisában 50 elektromos kerékpár bevonásával vizsgálják a járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát. 

Budapest, 2021. augusztus 10. Elektromos rásegítésû kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre. MTI/Mónus Márton

Hangsúlyozták, az MVM-csoport ezzel ösztönözni kívánja a munkavállalóit, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkába, továbbá elősegítik a „kerékpározás évét” meghirdető kormányhatározatban foglalt célok teljesülését.

A közleményben idézik Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki a járművek keddi átadási ünnepségén elmondta, a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását. 

Ezeket a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak. Az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak – ilyen például a magánszemélyek e-Bike vásárlási támogatása, vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program -, amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni, és annak elterjedését elősegíteni – emelte ki Révész Máriusz. 

Budapest, 2021. augusztus 10. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos az elektromos rásegítésû kerékpárok átadásán az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre. MTI/Mónus Márton

A kormánybiztos hozzátette, a kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető.

Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese a közleményben hangsúlyozta, a pilot projekt illeszkedik az MVM stratégiai törekvéseihez, az innovációhoz, az e-mobilitáshoz, a dolgozói juttatások fejlesztéséhez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés – mutatott rá Tomaj Balázs.

A közlemény szerint az MVM az elmúlt egy évben szorosan együttműködött a Révész Máriusz által vezetett kormánybiztosi irodával, és annak lebonyolító szervével, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal, hogy a kormányhatározatban megfogalmazott közpolitikai intézkedés – a munkába járás, illetve munkaidőn belüli ügyintézés céljára elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató rendszer kidolgozása – időben meg tudjon valósulni, és 2022. január 1-jével az ehhez szükséges feltételek teljesülhessenek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!