Több mint egymillió előrendelés érkezett a Tesla Cybertruckra

0

Az e-cars.hu oldalon is vendégszerepelt az a nem hivatalos excel fájl, amit egy Google Drive tárhelyen töltögetnek lelkes emberek a Tesla Cybertruck előrendelési számairól. Ebben idén májusban lépte át az 1 milliót a lefoglalt Cybertruckokról szóló számsor, amit persze utána is pontosan vezettek a tulajdonosok és ma már ott tartunk, hogy bizony 1 250 000 darab felett jár a Cybertruck előfoglalások száma, a világ különböző helyeiről.

A fenti számból csak a múlt héten jött be több, mint 17 000 rendelés és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy lanyhulna az érdeklődés. A foglalást 100 dollár depozit ellenében tehetjük meg, ami elsőre nem tűnik soknak, de ha a számokat összeszorozzuk, akkor csak ezekből már 125 000 000 dollárt szerzett a Tesla, amiért persze majd autót is kell prezentálni. Azonban nem eszik olyan forrón azt a kását.

A tisztán elektromos pickupok váratlanul kedvező fogadtatásban részesültek, az első fecske a témában a Rivian R1T volt és azóta számos kihívó indította el saját nevezőjét a versenyben, amit eddig igen erősen a Ford F-150 Lightning vezet. Tekintve, hogy árban, tudásban bőven a Cybertruck, vagy éppen a GM Hummer EV ára alatt nyit és persze bőven találni belőle működő tesztautókat is az Egyesült Államokban.

Ezzel szemben a Tesla versenyzője még a kanyarban sincs, talán pár működő prototípus, ha létezik belőle. Persze ha kapható lesz majd, akkor válik csak igazán érdekessé a verseny. Azonban úgy tűnik, hogy a Cybertruck vevői más szemléletet vallanak magukénak és nem az ár a lényeg, hiszen az előrendelések alapján a legtöbben a legerősebb, „legfullosabb” kivitelt foglalták le maguknak, ami nyilván a legdrágább is. A legolcsóbb Cybertruck kivitelek csupán az előfoglalások 7 százalékát teszik ki. A hárommotoros verzió 69 900, a duál-motoros 49 900, az egymotoros kivitel 39 900 dollártól indul.

A Cybertruck gyártásának alapját a Tesla 4680-as cellájának tömeges mértékű elterjedése segítheti, amire viszont várnunk kell 2022-ig legalább. Ezért a Cybetruck is majd csak jövőre, vagy rosszabb esetben 2023-ben mutatkozhat be végleges formájában és specifikációkkal a konfigurátorban.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!