Több milliárd forintból fejlesztik a győri Audi gyárát

0

Egy kicsit újra büszkék lehetünk Magyarországra, azon belül Győrre. Hisz a város most tovább erősítheti országunkról azt a kialakult képet, hogy az elektromos autók gyártásához nem kell messze mennie egyik gyártónak sem. Akkugyártás területén számos eredményünk van (Samsung SDI, Göd – SK Innovation, Komárom, Iváncsa) és eddig sem kellett szégyenkeznie az Audi győri üzemének, hiszen itt van az e-motorok számára telepített vizsgálóberendezés, karosszériaelem-gyártás (e-tron GT) és természetesen az elektromos motor gyártás. Utóbbi esetében idén februárban volt egy nagyobb fejlesztés, hiszen ezek gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 m2-es területet. Az itt készülő motorok az Audi PPE padlólemezes autóiba kerülnek a jövőben.

Az Audi Hungariánál 2018-ban, a márka első teljesen elektromos modellje, az Audi e-tron számára készülő elektromos meghajtások gyártásával indult az elektromos motorgyártás. Akkor mi is ott voltunk a megnyitón!

Most pedig egy újabb győri fejlesztésről számolhatunk be, hiszen az Audi sajtónyilatkozata értelmében új tesztelő berendezés érkezik elektromos motorok és elektromos hajtások fejlesztésére a fenntartható mobilitás jegyében. A következő két évben az Audi Hungária sok milliárd forintos fejlesztéseket hajt végre az üzemben, melynek során egyrészt a meglévő tesztelési infrastruktúrát fogják fejleszteni, másrészt új elemek is érkeznek majd a beruházási projekt részeként. Például egy elektromos hajtásláncok elemzésére alkalmas tesztpad is.

Alfons Dintner, az Audi Hungária igazgatóságának elnöke így nyilatkozott:

„Az idén 20. jubileumát ünneplő műszaki fejlesztési egységünk az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési központja, valamint a szimuláció, az akusztikai és szilárdsági elemzések tesztelésének kompetenciaközpontja.A beruházásnak köszönhetően tovább erősíthetjük e-tesztelési kompetenciáinkat, ezáltal még inkább felkészíthetünk az elektromobilitás korszakára.Járműhajtás-fejlesztési részlegünk magasan képzett személyzete képes tesztelni az Audi Hungariánál a Volkswagen-csoport által gyártott minden hajtásláncot, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva az egész csoport számára.”

A beruházás keretében új elektromos próbapad kerül üzembe az elektromos motorok és elektromos hajtásláncok továbbfejlesztésére. Ezenkívül olyan megoldásokat is bevezetnek, mint a digitális tervezés és a digitális jármű-szimulációs berendezések. Az e-átalakítás szellemében a meglévő tesztpadokat előkészítik a hibrid és a jövőbeli elektromos hajtások tesztelésére is.

Az Audi Hungaria Járműhajtás-fejlesztési részlegének jelenleg több mint 400 alkalmazottja van, és különféle és változatos fejlesztési projekteken dolgoznak a szimuláció, a motortervezés, a kísérleti fejlesztés, a motorvezérlő alkalmazások, a motorakusztika optimalizálása és a járműhajtás tesztelése területén. Az Audi Hungaria Járműhajtás-fejlesztési részlegének fő feladata a benzin- és dízelmotorok, valamint az elektromos hajtások fejlesztésének és sorozatgyártásának támogatása.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!