A müncheni IAA Mobility-n mutatják be a csúcs-elektromos Audit

0

Apropó, ha már IAA. Érdemes tudni, hogy a Német Autóipari Szövetség (VDA) bejelentése alapján 2021-től Münchenben rendezik meg a korábban Frankfurti Autószalon néven ismert (IAA) autós eseményt. A kereskedelmi szervezet azzal indokolta a váltást, hogy a bajor főváros kiváló közlekedési infrastruktúrával, nagy vonzerővel, és az események megszervezésében komoly szakértelemmel rendelkezik. Magyarra fordítva, itt található a BMW főhadiszállása valamint az Audi székhelye is a közeli Ingolstadtban található.

Az Audi nem titkolt célja, hogy megalkossa “A Tesla Killer” modellt. Mindehhez létre is hozott egy külön csapatot mely az Artemis Projekt nevet kapta. A kezdeményezést az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann indította azzal a céllal, hogy „az Audi számára egy úttörő modellt dolgozzon ki gyorsan és bürokráciamentesen. Az Artemis projekt célja új technológiák kifejlesztése az elektromos és automatizált vezetéshez, konkrét modellreferenciával.” A projektben a világ legjobb mérnökei, tervezői és kreatív elméi vesznek részt, így vélhetően nagyot fog szólni, amivel előrukkolnak majd.

Számos németországi lap úgy tudja, hogy az Audi a müncheni IAA Mobility kiállításon mutatja be az első Artemis Projekt által épített tisztán elektromos Audi-t. Egy projektre delegált belsős informátor elárulta, aki szerint a majdan bemutatandó modell „sportos, elegáns keveréke lesz az Avant és a négyajtós kupé karosszériának”. Elmondása alapján az újdonság várhatóan A9 e-tron néven érkezhet majd meg és sokban hasonlít majd a 2014-ben bemutatott Prologue tanulmányautóra.

Lehetséges, hogy az eseményen elhangzik majd a gyártási ütemterv is, viszont egyelőre a első Artemis által megálmodott elektromos jármű várhatóan két-három év múlva kerülhet sorozatgyártásba. Nesze neked, “Tesla-Killer” jelző.