A tegnapi nap szinte egy kabaréval volt egyenlő, már ami az állami támogatás lefolyását illeti. Volt elérhetetlen IFKA weblap, volt késés és persze az első szakasz kimerülés. A tegnap reggel 8:01-es nyitás nem volt felhőtlen az hazai állami támogatás égboltján. Hiszen már reggel 8 óra előtt elérhetetlen volt az elektromobilitas.ifka.hu weboldal. Majd 8:20-kor döcögve, nagy nehezen többször frissítés után elérhető lett több kevesebb időre. 10:00-kor közleményben jelezték, hogy fennakadások várhatók.

14:30-kor pedig megjelent a hivatalos közlemény, hogy ennyi volt az első forduló és kimerült az pályázati konstrukció 1. szakaszának keretösszege.

Ma reggelre pedig az az Innovációs és Technológia Minisztérium indítványozására az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban Támogató) közös megállapodással úgy döntött, hogy a mai napon, 2021.06.15-én  E-AUTO-2021 / lakossági kódszámú pályázati felhívás módosításával a teljes 3 milliárdos keretösszeg elérhető, az első szakasz keretének rendkívül gyors kimerülése miatt. Olvasható az elektromobilitas.ifka.hu oldalán:

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!