Tavaly óta várjuk már az újabb tisztán elektromos autók vásárlásához nyújtott állami támogatást. Május 17-én végre megérkeztek a részletek, melyből kiderül, hogy inkább a magánszemélyek vásárlását támogatja jelenleg a kormány.

A pontos feltételek május 17-én délelőtt jelentek meg a pályázatot bonyolító IFKA honlapján. Az egyik legfontosabb változás a tavalyihoz képest, hogy az alsó és a felső sávhatárt megemelték, továbbá 7 vagy többszemélyes elektromos autókra nagyobb összeget lehet igényelni. A pontos leírást az alábbi cikkben összeszedtük

Nagyon sokan várták a ma reggel 8:01 percet, hogy végre regisztrálni tudják a már előre megrendelt tisztán elektromos autójukat. Azonban akkora terhelés érte az elektromobilitas.ifka.hu weblapját, hogy az egyszerűen összeomlott és az alábbi képpel lehet csak találkozni:

A tavalyi állami támogatnál is hasonló volt a helyzet. Ezért azt javasoljuk, hogy próbáljátok egy kicsit később frissíteni a weboldalt, hogy sikeresen be tudjátok nyújtani a pályázatot.

8:20 – döcögve, de elérhető az elektromobilitas.ifka.hu weboldal

10:00 – Tájékoztatás, fennakadások várhatóak:

Találkoztunk ilyen üzenettel is:

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!