A Tesla Model 3 a világ legkeresettebb prémium-szedánja

0

Sokat lehetne azon vitatkozni, hogy mi alapján sorolhatunk be termékeket a luxus, vagy prémium elnevezésű kategóriákba. Vehetjük alapul a felhasznált anyagok, vagy az összeszerelés minőségét, de ilyen ismérv lehet akár a vételár is.

A Tesla esetében sokszor kötnek bele a Model 3 és a Model Y-ba anyag és összeszerelésminőségi szempontból, viszont sokszor például a BMW 3-as sorozatból is hallani olyan hibákról, hogy az ember haja az égnek áll. Ami viszont közös a Tesla „olcsóbb” autóiban és a Mercedes-Benz-BMW-Audi trió vonatkozó típusaiban, az a vételár. Mert hogy a prémium szedán az ára miatt is lehet prémium, amiben viszont már ténylegesen egyeznek a paraméterek!

A vásárlók ki tudja végül mi alapján döntenek, de a Tesla 2021-es első negyedévi számait megnézve és azokat összehasonlítva a német trió vonatkozó adataival, egyértelműen kijelenthető, hogy a Tesla Model 3 elverte őket eladásokban. A negyedéves riportban az alábbi táblázatot osztotta meg a Tesla:

Az összehasonlításban a Tesla Model 3, a BMW 3-as sorozat, a Mercedes-Benz E-osztály, Az Audi Q5 és az Audi A6 globális eladási számai láthatók, a 2017-es év 3. negyedévétől láttatva az adatokat. Lokális piacokon már évek óta jellemző tény, hogy a Tesla Model 3 elveri ezeket az autókat, az Egyesült Államokban ez már 2019 elején biztos volt, de például Angliában is ez volt a helyzet tavaly nyáron. Azt már talán meg sem kell említenünk, hogy Európában az elektromos autók közül a Model 3 2020 szeptembere óta a bestseller.

A mostani bejelentéssel viszont a Model 3 vált a Föld legnépszerűbb prémium-szedánjává, a fenti ábrán szereplő autók maga mögé utasításával.

„Körülbelül három és fél évvel a gyártása beindítása után a Model 3 lett a legkeresettebb prémium szedán a világon, még a meg nem nyitott európai gyár nélkül is, ezzel olyan régóta iparági vezető iparágmárkákat szorított maga mögé, mint a BMW 3-as sorozata és az E osztály. Ez azt bizonyítja, hogy egy elektromos jármű is lehet kategóriavezető, eladásokban lehagyva a belsőégésű motorral szerelt vetélytársait.”

A Model Y-nak még nagyobb sikereket szán a Tesla, Elon Musk szerint, ha felfut a termelés, akár évi 1 millió darabot is képesek lesznek előállítani és kiszállítani a vásárlóknak.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!