Kedvező árakkal várja az IONITY a Kia EV6 tulajdonosokat

0

A Hyundai Motor Group stratégiai partnerként és részvényesként csatlakozott az IONITY-hez, Európa első számú nagyteljesítményű töltőhálózatához. A vegyes vállalatban betöltött szerepe révén a (Hyundai és Kia márkákat egyaránt magában foglaló) Hyundai Motor Group hozzájárul ahhoz, hogy Európa autópályái mentén tovább bővüljön a nagyteljesítményű töltőállomások hálózata, így elősegítve az emissziómentes közlekedés szélesebb körű elterjedését.

A Kia sajtónyilatkozata alapján az EV6 vásárlók kedvező áron tölthetnek az IONITY oszlopain Európa-szerte, így Magyarországon is. Mindez két, kedvező árú díjszabáson keresztül valósulhat meg.

Az egyik csomag „Access” néven kerül bevezetésre, még ebben az évben. Havi 4,5 euróba kerül majd, aminek segítségével az oszlopról 52 eurócentért lehet egyetlen kWh-t megvásárolni. A „Power” csomag már a komolyabb felhasználókat célozza be, nekik 13 euróba kerül a havi előfizetés, amiért 29 centért vételezhetik az energiát. Az IONITY díjszabása alapesetben 79 centért ad 1 kWh energiát. A magyarra átkonvertált árakról még nincsen információ, de amint lesznek elérhető árak forintban, beszámolunk róla!

Az ajánlat révén a Kia tulajdonosok olcsóbban vásárolhatják meg az villamos energiát, mint azt a német gyártóknak elérhetővé tett tarifák megengedik. Például a BMW Charging szolgáltatásában az „Ionity Plus” ugyanúgy 13 euróba kerül havonta, ám maga az energia már 0,35 cent/kWh-ba kerül egy BMW tulajdonosnak. Igaz, az iX3, iX és i4 tulajdonosok az első évben havidíj nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást.

Itthon is pár napja jelentette be az NKM Mobilti, hogy elérhető náluk is az IONITY, roaming szolgáltatás keretein belül. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásból, vagy a fizikai ügyfélkulccsal is indítható a töltés, a fizetés is az NKM rendszerén keresztül megy.

A Kia EV6 teljesen emissziómentes tisztán elektromos hajtással, hosszú hatótávval, ultragyors, 800V-os tölthetőséggel és feltűnő, látványos megjelenéssel érkezik a crossoverek piacára. Az EV6 kizárólag elektromos hajtásláncokkal készül, de többféle hatótávval is elérhető, és 800V-os gyorstöltési képességének köszönhetően akkumulátora mindössze akár 18 perc alatt 10-ről 80 százalékig telíthető. A modell GT kivitele több mint sportos mutatványokra képes: végsebessége 260 km/h, és 3.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra.

A típus már Magyarországon is elérhető, az első 50 darab 24 óra alatt gazdára talált, így hamarosan találkozhatunk is majd ezekkel az autókkal a hazai utakon! Az EV6 ténylegesen májustól rendelhető, az első autók várhatóan szeptemberben érkeznek az európai piacokra, októberben pedig Magyarországra.