Itthon is kapható a 11,4 milliós Volkswagen ID.3 Pure City

1

Jó hírünk van azoknak, akik már régóta fenik a fogukat a Volkswagen tisztán elektromos ID. termékcsaládjának első tagjára, ami az ID.3. Az e-autók között is a viszonylag drágább kategóriába tartozó ID.3 itthon 13-16 milliós árával eddig sok vevőt visszatarthatott a vásárlástól és bizony elképzelhető, hogy a most megjelent variáns az árával újabb vevőket vonzhat a kasszához.

Gyorsan fussuk át, hogy a mostani kivitel pontosan hol is helyezkedik el az ID.3 kicsit kaotikus értékesítési stratégiájában. 3 fő kivitelről beszélhetünk: Pure (45 kWh), Pro (58 kWh) és Pro S (77 kWh).  A Pure kivitel lesz a legolcsóbb, míg a Pro és a Pro S darabok drágábban vásárolhatók meg. A Pro kivitelből született meg aztán a híres 1st Edition és a további 6, jelenleg is konfigurálható variáns: Life, Business, Family, Style, Tech, Max.

A most megjelent, olcsóbb variáns a három lehetséges főverzió közül az elsőbe érkezett, vagyis a 45 kWh kapacitású akkupakkal szerelt Pure halmazba. Ha rákeresünk az ID.3 konfigurátorban a most itthon kapható kivitelekre, akkor láthatjuk majd, hogy megjelent a Pure Performance City, mint az eddig legolcsóbb kivitel: 11 479 530 ft-tól.

Amit kapunk ezért a pénzért az a 7,2 kW-os AC fedélzeti töltő és a 100 kW-os DC villámtöltési teljesítmény. A pénzben benne van az utcai töltést segítő Type2-es kábel (3×16 A) és természetesen az otthoni, 230V-os EVSE is az autóban várja a tulajdonost. A motor csúcsteljesítménye 110 kW.

A kerekek mérete itt is már a combos, 18 colos méretű, viszont az árban nincsen benne az alufelni csak dísztárcsa. A másik előny a szoftveres oldalon keresendő. A most megrendelt autók vélhetően már alapból megkapják a kezdeti autókban hiányolt két fő funkciót is: ezek az App Connect és a kiterjesztett valóságon alapuló head-up display. Nézzük meg gyorsan, mit is rejtenek az egyes funkciók!

App Connect: Manapság egy magára valamit adó autó eszköztárából nem hiányozhat a sofőr okostelefonjával való kapcsolat, ami leginkább az Apple CarPlay és az Android Auto meglétét jelenti. Ez a funkció hiányzott eddig az ID.3-ból, de most már végre erre is meglesz minden tulajdonosnak a lehetősége.

AR Head-Up Display: A head-up display alapból egy jó dolog, de sajnos csak a drágább autók és kivitelek rendelkeznek ilyen funkcióval. Az ID.3 viszont ennek a meglétére is biztosítja mostantól a lehetőséget és megfűszerezi azt a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségekkel. Segítségével a navigáláshoz szükséges információk is kivetítésre kerülnek a szélvédőre, ezzel is megkönnyítve a sofőr dolgát.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!