Az Audi-vezér szerint nincs értelme az akkupakk növelésének

0

A külföldi sajtót olvasva már sejtettem, hogy az Audi márka jelenlegi vezérigazgatója mire akar kilyukadni a kijelentésével és igazam is lett. Ez a kérdés valóban egy érdekes gondolatindító tud lenni, így magam is kicsit belegondoltam Markus Duesmann kijelentésébe, amit a CNET autós részlegének adott interjúban fejtett ki részletesebben.

Mert mit is állít ő? Azt, hogy egy idő után nincsen értelme tovább növelni az elektromos autók gyomrában lakó akkupakk kapacitását (ezzel annak tömegét és méretét), hiszen egy idő után átfordul az egyenlet és a nagyobb tömeg miatt csökken a nagyobb kapacitás ellenére is megtehető hatótáv. Egyébként ezt a nézetet vallja a Mazda, sőt Bill Gates is az elektromos kamionok kapcsán.

A fenti kijelentéssel sajnos egyet kell érteni, vagyis egy idő után nem lehet már tovább tömegelni az elektromos autókat, véleményem szerint a 100-150 kWh lesz a végső határ ezen a területen, a közép-felső kategória 60-80, míg a beugró méretű és árú autók akkupakkjának a kapacitása valahol 40-50 kWh környékén fog stabilizálódni.

Duesmann szerint inkább a töltő infrastruktúra bővítésére kéne koncentrálni és ezzel egyidőben az akkumulátortechnológia fejlődésének ütőerén is rajta kell tartania az akkugyártóknak az ujjbegyüket. Ha azt szeretnénk, hogy az elektromos autók egy szintre kerüljenek a mai belsőégésű autók „tankolásának” megnyugtató érzésével, akkor ezek a tételek szükségesek.

MOL Plugee villámtöltők a 2020 decemberi helyzet alapján, határozottan javult a helyzet 2017 óta és nincs megállás

Ha egy elektromos autót is szinte bárhol és rövid idő alatt fel tudunk tölteni, akkor elegendő a kisebb akkupakk is, hiszen nem kell a „hatótávpara” miatt akár 80-150 kWh kapacitást is cipelnünk minden nap. Saját véleményem, hogy ez lenne a járható út, elég csak a Smart ForFour teszthétre gondolnom, ami alatt minden AC oszlopra egyfajta mini-villámtöltőként tekinthettem, köszönhetően a 22 kW-os AC fedélzeti töltőnek és a 18,7 kWh körüli akkupakknak.

Hiába csak 120-140 km volt a hatótáv egy teli akkuval, a rengeteg AC oszlopnak köszönhetően sose éreztem azon a héten azt, hogy valahova nem érek oda. Adja magát persze a kérdés, hogy árban hogyan jön ki jobban a matek az autógyártóknak? Nagyobb akkupakk, vagy drágább AC töltő beépítése?