Biden az összes kormányzati autót elektromosra cseréli

0

Donald Trump és adminisztrációja nem igazán a környezetvédelem elismeréséről volt híres, elég csak arra gondolnunk, hogy ténykedése alatt lépett ki az Egyesült Államok a párizsi klímaegyezményt elismerő országok köréből, ami igazi arcul csapása volt a témának. Sok jó intézkedést is bevezetett, de elnöksége alatt láthatóan a fosszilis energiák és a földhözragadt környezetvédelmi gondolkodásmód volt a meghatározó.

Azonban Joe Biden demokrata elnöksége alatt ismét nagyon fordul az Egyesült Államok megközelítése a fenntartható jövő és a környezetvédelem felé. Biden már a kampánya során is sokat beszélt arról, hogy a téma rendkívül fontos számára, ennek során kerültek többször is szóba az elektromos autók, mint a kiszámítható jövő egyik záloga. Elismerően nyilatkozott a témában, természetesen leginkább az amerikai autóipar lehetőségeit előtérbe helyezve, ami érthető megközelítés.

Az első eredmény pedig már látható, még ha egyelőre csak bejelentés formájában is: Biden a teljes Szövetségi autóflottát elektromos meghajtásúra fogja lecserélni, ami közel 645 000 járművet jelent! Ebben benne van 245 000 civil, 173 000 katonai és 225 000 postai jármű. A csere végrehajtására nincs kitűzve céldátum, de hogy meg fog történni, az nem kétséges.

A szövetségi kormánynak hatalmas járműparkja van, amelyeket tiszta-üzemű, elektromos autókra cserélünk. Ezeket amerikai munkások készítik majd, itt, Amerikában.

A fent felsorolt járművek közül a legkönnyebben lecserélhető kategória a személyautóké lesz, ezekből már most is van elérhető kínálat, ami a közeljövőben csak bővülni fog, ha a GM és a Ford valóban belehúz.

Egy kicsit keményebb dió lesz a katonai járművek villamosítása, hiszen itt számos elvárásnak kell megfelelnie egy adott járműnek és a katonaság Szövetségi flottájában nem csak személyautók vannak, hanem másmilyen kategóriába soroltak is. Ezek elektromos meghajtással való kiváltásához idő kell, de legalább az irány már adott.

Ezzel szemben a postai járművek kiváltása egy igazán egyszerű feladat lesz és az ide szánt járművek napi rutinja is kiált az elektromos meghajtásért. Gondoljunk bele, a postai kézbesítőjárművek rövid távokon közlekednek, sok megállással és elindulással, ami a belsőégésű motorok halála hosszú távon. Ellentétben egy elektromos autónak ez az igazi csemege! Az amerikai posta (US Post Office) flottája jelenleg az 1980-as évek óta meglévő Grumman LLV típusú furgont jelenti, ami igazán megérett már a cserére.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!