6320 elektromos furgonra kapott megrendelést a Workhorse

0

Az elektromos meghajtás a személyautók piaca után a szállítmányozásban kaphatja a legnagyobb szerepet. Abban is igazából az úgynevezett „last mile delivery” kategóriában, legalábbis addig biztosan, amíg az akkutechnológia nem lép szintet. A nevezett kategória lényege, hogy a messziről hozott árú (pl vízi vagy légi úton) megérkezik egy adott vállalat raktározási központjába, onnan pedig megkezdődik a kiszállítás a lokális helyszínekre. Az ilyen kézbesítés jelenleg rendkívül sok pénzbe és környezeti szennyezésbe kerül, hiszen ezek a furgonok rengeteg helyre mennek egy adott településen belül, ahol folyamatosan leállítják és beindítják a belsőégésű motorral szerelt (most még) furgonokat a futárok.

Ezen probléma kezelésének fontosságát már az olyan nagy nevek is felismerték, mint például az Amazon, akik a Riviant kérték fel arra, hogy tervezzen nekik egy tisztán elektromos áruszállító járművet, és le is adtak nekik egy 100 000 darabos rendelést, ha kész a prototípus!

Ez a furgon az Amazon megoldása a „last mile delivery” elektromossá tételére

Most pedig egy szintén amerikai cég szeretné lecserélni a dízeles furgonjait elektromos meghajtásúakra, ők a Pride Group Enterprises. Róluk annyit kell tudni, hogy ők egy az USA és Kanada területén is jelenlévő cég, fő profiljuk a logisztikai üzletágban szükséges eszközök értékesítése vagy lízingelése. Ők adtak le a szintén amerikai Workhorse vállalatnak egy igen komoly, 6320 darabos megrendelést a saját gyártású C-szériás elektromos furgonjaikból. Remélhetően ez a megrendelés csak megerősíti majd a vállalatot, hiszen a 2021-es évre összesen terveztek eddig 1800 darabot legyártani más kisebb megrendelőnek.

A Pride megrendelése tehát meglephette a Workhorse képviselőit, a cégnek a C-650 és C-1000 típusú furgonokból kell összeállítani a megrendelést, melynek első darabjait már idén nyáron szállítaniuk kell és folytatni is azt, egészen 2026-ig. A furgonok alapja az ugyancsak amerikai Lordstown Motorstól érkezik és a tisztán elektromos Endurance pickup alapja is.

A Workhorse vélhetően felkészült a megrendelés fogadására, hiszen már egy ideje a piacon vannak elektromos meghajtással és már most is fejlett megoldásokat kínálnak a kiszállítási megoldások piacán, legyen szó akár drón-alapú megoldásokról is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!