Látványos megtakarítás a fremonti rendőrségnél egy Model S rendőrautón

0

Sokszor írhattuk már le, hogy az elektromos autó mennyivel alkalmasabb eszköz bizonyos szituációkban, mint a belsőégésű társai. Ezek közül is a rendőrségi feladatok ellátásában látványosan hozza az előnyöket. A Tesla Model S, mint rendőrautó már többször szerepelt nálunk, legutóbb az Indiana Állam-béli bargersville-i rendőrség autójáról írtunk, ahol a Model S és egy Dodge Charger rendőrautó üzemeltetési költségeit néztük meg. Akik nem olvasták a cikket, ajánljuk!

Most pedig szintén az Egyesült Államokban nézzük meg egy Model S járőrkocsi életét, ami Fremontban található, a helyi rendőrség flottájában. A Model S meglepő módon itt is egy Dodge Chargerrel került egy lapon említésre, de itt a Tesla a nyugdíjazott Dodge helyét vette át.

A fremonti rendőrkapitányság 2018-ban vásárolt egy használt Tesla Model S-t 61 478,50 Dollárért, adókkal és minden hivatalos fizetni valóval együtt. A vásárlás azután lett időszerű, hogy a rendőrségi flottából egy 2007-es Dodge Charger leselejtezésre került. Az ötlet apropója az volt, hogy a rendőrök lássák, mennyire tud egy elektromos személyautó alkalmas lenni a járőrözési feladatokra. Miután minden szükséges engedélyeztetés és átalakítás megtörtént, már mehetett is az utakra az egyenruhába bújt Tesla! Miután eljött az egy éves évfordulója a beavatásnak, a fremonti kapitányság egy riportot osztott meg a sajtóval, amiben látható, hogy milyen költségei voltak a Model S üzemeltetésének ezen időszak alatt.

A legfontosabb tényező az üzemanyag-felhasználás volt: ezen időszak alatt több, mint 4000 Dollárt költöttek volna üzemanyagra, ez mind a kapitányság kezében maradt! Az alábbi táblázatban pedig a Model S és egy „hagyományosan” elfogadott Ford rendőrautó üzemeltetési költségei láthatók:

Tétel2014 Tesla Model S 85Benzines Ford járőrautó
Bekerülési költség$61 478,50$40 500
Átalakítási költségek$35 000$35 000
Módosítások az átlagos átalakításon felül$6 774,48$0
Hatótáv265 mérföld (85kWh akkupakk)344 mérföld (1 tank üzemanyag)
   
Szervizköltségek$4865$2915
   
Szervizelés miatt kiesett szolgálati idő39 nap66 nap
Üzemeltetés során kibocsátott szén-dioxid0 lbs.42,198 lbs.

A teljes beszámoló alább olvasható el:

Police Electric Vehicle Pil… by Fred Lamert

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!