10 év múlva már csak tisztán elektromos Bentley lesz kapható

0

Beindult az elektromos meghajtásra való átállás több luxusmárka berkein belül is, ez a trend most már egyértelmű. A következő jelentkező, aki elhagyná a belsőégésű motort, a Volkswagen érdekeltségébe tartozó luxusmárka, a Bentley.

A legfrissebb sajtóközleményük szerint 2030-tól csak tisztán elektromos autókat találunk a márka kínálatában. Az irányvonal neve “Beyond100 strategy” a cél pedig egyértelműen megadott: irány a villamosítás!

„A Beyond 100 stratégia mai ismertetésével a Bentley Motors bemutatja arra vonatkozó tervét, hogy globálisan vezető márkává váljon a fenntartható luxusmobilitás terén. Azzal az ígérettel, hogy a Bentley valóban fenntartható luxust kínál, a márka újra tervezi üzleti tevékenységének minden aspektusát, hogy a végeredmény egy szén-dioxid-semleges szervezet lehessen, mire a márka megkezdi a következő száz évét! Ezen célkitűzést kezdetben a Bentley termelési és operatív tevékenységeinek felülvizsgálata segíti. Ez magában foglalja azt a vállalást is, hogy 2026-tól csak plug-in hibrid és tisztán elektromos, 2030-tól pedig csak tisztán elektromos járműveket kínál a márka.”

Az irány tehát kiváló és igazából már plug-in hibrid modellje is van a márkának, amit egy Bentayga SUV-ból alakítottak ki. A brit gyártó első plug-in hibrid SUV-ja egyedi vezetési élményt kínál a szegmensben. Hajtáslánca egy 3 literes V6-os turbómotort és egy 94 kW teljesítményű elektromos motort egyesít, utóbbi nyomatéka 400 Nm, míg a teljes rendszernyomaték 700 Nm.

2021-ben két új plug-in hibrid is várható a márkától, ha pedig valakinek ilyen áll majd a garázsban, akár a Philippe Starck dizájner nevéhez köthető Starck Power Dock otthoni töltőt is megveheti.

De már van terv a tisztán elektromos modellre is, igaz még csak tanulmányautó szinten, ez az EXP 100 GT.

  • Egyetlen feltöltéssel akár 700 km
  • 0-100 km/h gyorsulás kevesebb, mint 2,5 másodperc
  • legnagyobb sebesség 300 km/h
  • négykerék-hajtás négy elektromos motorral
  • legnagyobb nyomaték: 1500 Nm
  • 80%-ig történő töltés mindössze 15 percig tart
  • 5,8 méter hosszú és csaknem 2,4 méter széles
  • súlya 1900 kg, köszönhetően a könnyű alumínium és a szénszál használatának
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!