Opel Corsa-e – az „Arany kormánykerék 2020“ nyertese

0

A minden tekintetben meggyőző új Opel Corsa nyerte az autóipar egyik legbecsesebb díját: ma kapta meg az akkumulátoros-elektromos Corsa-e az „Arany kormánykerék 2020-at“. A Corsa-e a „kiskocsi” kategóriában szerezte meg az első helyet, erős versenytársakkal szemben. Németország piacvezető kisautója felvillanyozta a szakembereket éppúgy, mint az AUTO BILD és a Bild am Sonntag olvasóit, illetve az autóvásárlókat.

„Az Opel villamosít, aminek az új Opel Corsa-e a legjobb bizonyítéka. Megmutatja, mennyire dinamikus, ugyanakkor mindennapi használatra alkalmas lehet egy villanyautó, amelyet mindenki megengedhet magának. Büszkék vagyunk, hogy mindenkinél bejött a Corsa-e, az ügyfeleinknél, az AUTO BILD és a Bild am Sonntag olvasóinál, a szakmai zsűrinél és a prominens személyeknél“, örült az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller az Opel már 18-adik „autós Oscar-díjának“.

A győzelemhez mindig két instancián keresztül vezet az út: elsőként az AUTO BILD és a Bild am Sonntag olvasóit kérdezik meg. Ők szavaznak az autóújdonságokról, és mindegyik kategóriában három favoritjukat szavazzák be a döntőbe. A DEKRA Lausitzring-pályáján prominens újságírókból, versenyzőkből és autószakértőkből álló szakértői zsűri teszteli a döntősöket az AUTO BILD ismert tesztelési kritériumai szerint. A „kiskocsik“ között az új Opel Corsa-e összesen 3.218 pontot gyűjtött be, jócskán, 141, illetve 431 ponttal megelőzve a második Hyundai i20-at, illetve a harmadik VW e-Upot.

Opel Corsa-e: a legfinomabb elektromobilitás

Az új Corsa-e hajtóműve emissziómentes autózást egyesít élvezetes örömvezetéssel. Erről 100 kW/136 LE teljesítmény és már álló helyzettől kifejtett 260 newtonméter maximális forgatónyomaték gondoskodik. A WLTP-ciklus szerint mért 337 kilométeres hatótávjával mindennapi használatra tökéletesen alkalmas a kis villanyautó. 50 kWh kapacitású akkumulátora 100 kW-os egyenáramú töltőoszlopról 30 perc alatt tölthető fel 80 százalékig. Egyébként mindenféle töltési lehetőségre – Wall Box faliszekrény, nagysebességű töltés, háztartási konnektor – felkészítették és felszerelték az akkumulátoros-elektromos ötszemélyes járművet.

A gazdag alapfelszerelésbe már a belépő modelltől beletartozik a távvezérlős klímaautomata, az elektromos rögzítőfék, a kulcsnélküli „Keyless Start“ zárás és indítás, az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis Multimedia Radio, hétcolos színes érintőképernyővel, illetve OpelConnect Services szolgáltatásokkal és teljesen digitális vezetőhellyel. Ezenkívül felár nélkül van benne többek között frontális ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer, automatikus vészfékezéssel és gyalogosfelismeréssel, sávtartó asszisztens, jelzőtábla-felismerő, valamint intelligens sebességszabályozó és sebességkorlátozó. A 2021. december 31.-től érvényes innovációs támogatásnak köszönhetően a vevők már kereken húszezer euróért beülhetnek a Corsa-e volánja mögé.

Az aktuális Corsa-generáció a kiskocsik bestsellere

Az „Arany kormánykerékkel“ megkoronázta kitüntetés-gyűjteményét az új Corsa-e. A Corsa már korábban megkapta az AUTOBEST „Európa legjobb autóvétele 2020“ címet és az AUTO BILD olvasói az „Év cégautójává“választották. Az elmúlt ősszel frissen bemutatott újdonság megkapta a „Csatlakoztatott autó 2019“ titulust, mint a legjobb csatlakoztatású kiskocsi. Ugyanakkor egy „arany” hagyományt is folytat a Corsa-e: kvalitásaiért lett 18. alkalommal „Arany kormánykerék“ díjazott az Opel.

Az Opel és az „Arany kormánykerék“: Rüsselsheim győztesei

Az Opel Corsa-e a legújabb győztes az Opel „Arany kormánykerék“ díjazottjai közül. Az Axel-Springer-kiadónál 1976 óta megjelenő Bild am Sonntag – és 2009-től az AUTO BILD – kitűntetését az eddigi 44 alkalomból 18-adszor kapta meg a Villámos márka. Először 1978-ban, a díj alapítása után két évvel, az Opel Senator A típussal.

„Arany kormánykerék“Modell
1978Opel Senator A
1979Opel Kadett D
1981Opel Ascona C
1982Opel Corsa A
1984Opel Kadett E
1987Opel Senator B
1990Opel Calibra
1994Opel Omega B
1995Opel Vectra B
1999Opel Zafira A
2002Opel Vectra C
2005Opel Zafira B
2009Opel Astra J
2010Opel Meriva B
2012Opel Zafira Tourer
2015Opel Astra K
2017Opel Ampera-e
2020Opel Corsa-e

2017 – Opel Ampera-e: az elektromos hatótáv bajnoka

Az Opel Ampera-e hátsó lámpáját mutatta vetélytársainak: úgy ment, mint egy sportkocsi, és kategóriájában a messze legnagyobb elektromos hatótávval büszkélkedett. 60 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorának egyszeri feltöltésével akár 520 kilométert tehetett meg az új európai menetciklus (NEFZ) szerint (WLTP szerint 380 kilométer). Az Ampera-e mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul nulláról 50 km/órára. Mindemellett kompakt 4,16 méteres hosszúsággal nyújt bőséges helyet öt utasnak, és 381 literes poggyászteret (előrehajtott hátsó ülésekkel 1274 liter).

2020 – Opel Corsa-e: kisautó-bestseller elektromos hajtással

A Corsa legújabb generációjával elektromos lett az Opel kiskategóriájú bestsellere. 50 kWh-s akkumulátorával a kicsi villanyautó akár 337 kilométert is megtehet utántöltés nélkül (WLTP1 szerint). Öt személynek nyújt helyet, és már alapváltozatát sokféle csúcstechnikájú asszisztenssel látták el – mindezt kerek húszezer eurónál kezdődő attraktív árért (az innovációs támogatás beszámításával). Ezzel teszi megfizethetővé az Opel az elektromos mobilitást. Sikerreceptje nemcsak a vevőket villanyozza fel, hanem meghozta az „Arany kormánykerék 2020“ díjat is.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!