150 kWh-s akkuval és 900 kilométeres hatótávval robbanna be a Nio Európába

0

Egyik kedvenc kínai autósmárkánk, a NIO egy újabb kellemes fejlesztéssel készül az elektromos meghajtás és a márka kedvelőinek. Az ES8 és ES6 személyautók, valamint az országosan működő akkumulátor cseretelep után itt a következő nagy dobás: egy olyan 150 kWh kapacitású akkupakk, ami lehetővé tesz akár több, mint 900 km hatótávot is egyetlen töltéssel. Erről William Li Bin, a márka alapítója beszélt egy NIO tulajdonosok számára rendezett „EP Club” elnevezésű rendezvényen.

Az újdonságról a kínai CN Tech Post számolt be, ahol az ES6 70 kWh-s akkumulátorát vették alapul. Az az autó 430 km hatótávot tud azzal az akkupakkal, így elképzelhető a 900 km hatótáv is, egy 150 kWh-s kivitel esetén. A NIO modellek a már említett 70 kWh-s akkupakkon túl választhatóak 85 kWh-s verzióval is, sőt az év végétől a tervek szerint akár a 100 kWh-s pakk is kipiálható lesz majd az extra listán. Sajnos technikai adatok (pl.: a cellák kémiája, azok beszállítója, cella és pakkméret) egyelőre nem ismertek még a 100 kWh-s verzióhoz sem, ám a márka már tervezi a következő NIO Day megrendezését 2021 január 9-én Chengdu-ban, itt vélhetően kiderülnek ezek az adatok is, valamint bejelentésre kerül a 150-es verzió is!

De igény nem csak nagyobb NIO akkupakk iránt van, hanem még több legyártott autóra is. 2020 októberében 5055 darab autót gyártottak az új JAC-NIO Advanced Manufacturing Center nevű gyárukban, ami több, mint a kétszerese a 2019 novemberi termelési eredménynek. 2020 -ban eddig összesen 31 430 darabot gyártott le a NIO, ezzel már most 111 százalékkal túllépte a tavalyi egész éves darabszámot.

Korábban nálunk is már volt szó a márka európai megjelenéséről, most már azt is tudjuk a Gasgoo cikkéből, hogy a terjeszkedés „Marco Polo” kódnéven fut a vállalatnál és az előzetes tervek szerint a megjelenéstől számítva az első két évben 7000 darab ES6 és ES8 eladása a cél kontinensünkön. Ezekről egy NIO-közeli hírforrás számolt be a lapnak. További érdekesség, hogy úgynevezett „NIO House”-ok nyílnak Európa számos városában, elősegítendő a márka jobb megismerhetőségét, az első ilyen helyszín Koppenhágában van tervben! Terveik szerint elhoznák Európába a „Worry-Free Servoce Package”, valamint a „One click for Power” szolgáltatásokat is, ám sem ezt, sem a koppenhágai lokációt nem erősítette még meg a NIO.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!