Hirdetés

Néhány előrendelő beszámolója szerint a Tesla előbb megkezdheti Európában a Model Y kiszállítását, mint azt eddig gondoltuk.

Egy előrendelőt október 27-én keresett fel a Tesla azután, hogy a múlt héten kapott egy olyan SMS-t miszerint az általa megrendelt Model Y 2020 decemberében kerül kiszállításra. Sajnos hamar kiderült, hogy az SMS téves volt és mivel azt a Model 3 megrendelőinek szánták.

A Tesla holland alkalmazottja azonban elmondta a vevőnek, hogy a Model Y tényleges szállítására 2021 első vagy második negyedévében lehet számítani és ezek már a berlini gyárból fognak érkezni.

Hirdetés

„Ma reggel hívtak a Tesla holland részlegéről, hogy feltegyenek pár kérdést a rendelésemmel kapcsolatban. A beszélgetés során a Tesla alkalmazottja elmondta, hogy várhatóan 2021 első vagy második negyedévében kézbesítik majd a már Berlinben készült autómat. A hívás előtt nem sokkal kaptak belső információkat arról, hogyan is halad az építkezés Berlinben.”

A Tesla hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy 2021 júliusában kezdi meg a Model Y gyártását Németországban. A Teslának azonban már többször is sikerült felülmúlnia a saját elvárásait, például a Model Y esetében is. Kezdetben az Egyesült Államokban, csak 2020 végre tervezték megkezdeni a Model Y kiszállítását, majd úgy gondolták, hogy akár 2020 nyarán is hozzá tudnak látni, de végül már 2020 márciusában elkezdték kiszállítani az autókat.

Az autók kiszállításának megkezdése mindig egy durva becslés volt és soha nem is sikerült tartani a Teslának. A Giga Berlin építkezése pedig elképesztő ütemben halad, tehát számítani lehet arra, hogy a vártnál korábban megkezdődik a termelés.

A Tesla a legutóbbi hivatalos közleményében ezt írta:

„A berlini Gigafactory építése továbbra is gyorsan halad. Az épületek még építés alatt állnak, a berendezések beköltöztetése a hetekben kezdődik. Ugyanakkor a Giga Berlin csapata tovább növekszik. A termelés várhatóan 2021-ben kezdődik.”

A jövő év elején nagy robbanásra számíthatunk a Model Y eladások tekintetében, ugyanis a Giga Berlin elindulása mellett megkezdi a termelést a kínai gyár is.

Ne feledjük, hogy Magyarországra már megérkezett az első Tesla Model Y, amit a Teslounge Budapest bemutatótermében körbe is lehet járni. Az alapos szemügyrevételezés után pedig meg is rendelhetjük!

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Hirdetés