2021-től indulhat a Tesla igazi szárnyalása

0

A Tesla képeket tett közzé arról, hogy Kínában, a Giga Sanghajban éppen a gyártás megkezdésének küszöbén állnak. A gyártás beindítása kritikus fontosságú a cég további növekedése szempontjából.

Kétségtelen, hogy a kínai piac rendkívül fontossá vált az autógyártó számára. A Teslának sikerült kihasználnia azt a kiváltságos helyzetét, hogy ő lett az első külföldi autógyártó, mely teljes egészében birtokolja a gyára tulajdonjogát az országban.

A cég a Model 3 gyártásával kezdte meg működését, de a Model Y várhatóan még sikeresebb lesz az országban. A Model Y egyébként olyan sikeres EV startupok crossovereivel fog versenyezni, mint a Nio és Xpeng.

A 2020. harmadik negyedévi eredményeivel együtt a Tesla megosztott némi információt azzal kapcsolatosan, hogy hogyan haladnak a Model Y gyártásának előkészületei.

„Jelenleg a Model Y gyártósorait építjük a Gigafactory Sanghajban, a Gigafactory Berlinben és a Gigafactory Texasban is, és továbbra is jó úton haladunk afelé, hogy 2021-ben megkezdhessük a kiszállításokat mindenhonnan.”

Megosztottak továbbá pár fotót is arról a gyárról, ahol a Model Y fog készülni.

A főépület, ahol a Model Y gyártósorai vannak, a háttérben pedig az üzem, ahol a Model 3 készül:

Továbbá a Tesla megmutatta azokat a présgépeket is melyek a Model Y gyártásához telepítettek:

És még a festőüzemről is kaptunk egy képet:

Az üzem valamikor 2021-ben kezdi meg a Model Y gyártását, valószínűleg az év elején, és valamikor az év közepére érhetik el a tényleges gyártókapacitást.

A gyár jelenlegi kapacitása 250000 Model 3 évente, ha elindítják a Model Y termelését, ez a szám legalább a duplájára növekszik majd.

A Tesla a Model Y gyártása által válhat igazán naggyá. Egyrészt azért, mert az SUV/Crossover szegmens jelenleg igen népszerű szinte az egész világon. Másrészt az autó technológiai szempontból fejlődött, sikerült kijavítaniuk a Model 3-nál jelentkező gyerekbetegségeket. Harmadrészt pedig ott a gyártási technológia, ahol szintén forradalmi újdonságokat vezettek be.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!