Hirdetés

Miközben egyre jobban várjuk már a Volkswagen ID.4 bejelentését, addig is szerencsére a gyár kis videók formájában csöpögtet nekünk némi információt időről-időre. A most közzétett videóban az autó villámtöltési képességét emelték ki.

Az előzetesben azt láthatjuk, hogyan is töltik az autót az IONITY hálózatán. Részleteket még nem tudunk ugyan az autó töltési teljesítményéről azonban az látható, hogy az ID.4 11,4 kWh energia felvétele után, 95 százalékos töltöttségi szint mellett még mindig 27,4 kW-al tölt. Itt a töltés időtartama 21 perc 23 másodperc volt.

A videó elején egy képkockán szintén feltűnik a töltő kijelzője, ahol azt láthatjuk, hogy három és fél perc elteltével 84 százalékon áll az autó, ennek köszönhetően a két adat kombinálásával érdekes dolgokat tudhatunk meg.

  • 84-ről 95 százalékra 18 perc alatt töltött fel
  • Eközben 9.6 kWh-nyi energiát nyert az autó, ami arra enged következtetni, hogy a teljes akkumulátorcsomag 87 kWh (amiből 77 KWh a lehet ténylegesen használható) körül lesz majd (a legnagyobb aksis ID.3 82 kWh-ás akkumulátorral van ellátva melyből 77 kilowatt az, ami ténylegesen használható, elképzelhető tehát, hogy az ID.4 is hasonló kapacitású akkumulátorral érkezik majd.
  • 84 és 95 százalék között átlagosan 32 kW-al töltött

Nyilván nehéz így megítélni a tényleges töltési teljesítményt, de a 27,4 kW-os és a 32 kW-os átlag töltési sebesség 95 százalékos töltöttség mellett egyáltalán nem rossz. A legtöbb autó 10 és 80 százalék között töltődik a leggyorsabban, 80 százalék fölött pedig általában már drasztikusan visszaesik a töltési sebesség.

Az ID.4 maximális töltési teljesítménye valószínűleg 125 kW lehet majd, mint az ID.3 esetében. Ez azonban függ az autó felszereltségi szintjétől és az akkumulátor kapacitásától is, egyes verziók csak a 100 kW-os töltésre képesek vagy még ennél is alacsonyabbra.

Európában az ID.4 három fázisú fedélzeti töltőkkel is elérhető lesz, remélhetőleg 11 és 22 kW-os opcióval egyaránt.

Egyébként nem sokáig kell már várnunk az autó megjelenésére szeptember 24-én végre lehull a lepel addig azonban az ilyen kis rövidke videókkal kell beérnünk.