Átalakított Tesla Model 3 ami pályacsúcsot döntött, jöhet a Pikes Peak?

0

Az Unplugged Performance névre hallgató cég mindössze egy hét alatt építette meg a versenyautót, egy Model 3 Performance-ból kiindulva. A versenyautó már most megdöntött egy pályacsúcsot, amely után a Pikes Peak (a Sziklás-hegység déli fronttartományának legmagasabb csúcsa) felé veszik az irányt.

Az Unplugged Performance Tesla tuning cég, számos új teljesítménynövelő frissítést alkalmazott a járművön, ezeket kombinálva pedig egy teljes értékű versenyautó-csomagot hoztak létre a Tesla elektromos szedánjára.

Lényegében egy teljesen új autót építettek, hogy megpróbáljanak megdönteni néhány rekordot, különösen a Pikes Peak Hill Climb pályacsúcsát.

A tuningcégnek egy héten belül sikerült megépítenie az autót, néhány nagyobb módosítással, beleértve az új kerekeket, gumiabroncsokat, felfüggesztést, fékeket és még az aerodinamikai karosszériarészeket is.

A képeken látható módon, még nem volt idejük az autó esztétikai részével törődni, de a funkcionalitásban ez nem befolyásolja.

Ben Schaffer, vezérigazgató számolt be az autó gyártásának gyors ütemtervéről:

„Két héttel korábban jelentettük be a Pikes Peak International Hillclimb versenyre a nevezésünket, egy legendás pilótával, (és az Unplugged Performance tanácsadójával) Randy Pobst-tal a kormány mögött. A bejelentés idején még nem volt autónk… de volt egy tervünk! Július 17-én, péntek este, egy vadonatúj Model 3 Performance-t hoztunk el a Tesla-tól. Július 20-án, hétfőn elkezdtük az Ascension-R teljes csomagját beépíteni az autóba. A szerelés péntek este 22 órakor fejeződött be és Buttonwillow-ba (kaliforniai település) vittük. Az autó első töltése, a Tesla Corsa 9. napján, Buttonwillow-nál, hajnali 2 órakor történt.”

A Tesla Corsa, az Unplugged által szervezett pályanap, ahol a Tesla tulajdonosok, biztonságos környezetben tudják kipróbálni járműveik képességeit. A legutóbbi pályanapon, a Tesla Model 3 Ascension remekül teljesített. Sikerült megdönteni a Porsche 991 GT3 RS legjobb idejét, utcai gumiabroncsokkal, 1:54.266-os idővel.

Az Unplugged célja egy olyan jármű megépítése, amely a 991 GT3 RS-t le tudja verni, mindössze az árának a feléért, és azzal a teljesítménnyel, amelyet az Ascension csomag kínál, mindössze 35,000 dollárért. Eddig nagyon úgy néz ki, hogy sikerülhet.

De az igazi próbatételt a Pikes Peak fogja jelenteni a jövő hónapban, amikor Randy Pobst, a pilóta, aki segített a Model 3 versenyautójának építésében, megpróbál megdönteni pár rekordot a híres pályán.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!