Elkaszálták a Tesla Model Y legolcsóbb, Standard Range változatát

0

Mégsem jön a Model Y legolcsóbb, Standard Range változata, mivel Elon Musk szerint túl alacsony lett volna a hatótávolság. Azonban néhány hónapon belül még is terveznek piacra dobni egy alacsonyabb árú verziót.

Az évek során már világossá vált, hogy a Tesla gyakran változtatja a válaszható járműkonfigurációkat kínálatában.

A cég régebben a különböző modellek megnevezésében egyszerűen azok akkumulátor kapacitását használták fel. Mára már azonban különböző konfigurációk vannak, mint a „Standard Range”, a „Standard Range Plus”, a „Long Range” stb.

2019 márciusában a Tesla a Model Y kapcsán 4 különböző változatot nevezett meg: „Standard Range”, „Long Range”, „Dual Motor AWD”, „Performance”:

Ezek a konfigurációs lehetőségek még a Model 3 konfigurációira épültek, amelyeket azóta már szintén megváltoztattak.

Mivel megígérték, hogy lesz olyan Model 3, ami 35,000 dollár ezért elérhetővé tették a „Standard Range” verziót, ám ez nem is szerepelt a konfigurátorban a választható modellek között, hanem egy másik menüben volt hozzáférhető. Ehelyett hozta létre a Tesla az új „Standard Range Plusz” verzióját, mely egy kicsivel drágább, ugyanis 38,000 dollárba kerül azonban ezért cserébe nagyobb hatótávolságot is kapunk.

A tényleges kiszállítások csak 2020 márciusában kezdődtek meg az Y esetében, ezért a Tesla egyelőre még csak a két drágább változatot kezdte el kiszállítani. Egészen pontosan a Long Range Dual Motor és a Performance verziót.

Várható volt azonban egy Standard Range vagy legalább egy Standard Range Plus változat is, a Model 3 mintájára. Azonban most Elon Musk egy Twitter posztban jelezte, hogy ilyen változat nem lesz. Ehelyett a Tesla hamarosan elindítja a „Long Range RWD” (hátsókerékmeghajtású) verziót mely várhatóan a legolcsóbb Model Y lesz.

A Model 3 az árusításának kezdetén is kapható volt ilyen konfigurációval, azonban ezt gyorsan megszüntették. Egyedül a kínai piacra gyártják a hátsókerék meghajtású változatot. Most pedig úgy tűnik ez konfigurációs lehetőség a Model Y-nál tér vissza, az ára várhatóan pedig 45,000 dollár lesz. Musk azt is kijelentette, hogy a hatótávnak lényegesebben magasabbnak kell lennie mint 480 kilométer.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!