Tesla Model 3 – a céges járműflották királya

0

A Tesla Model 3 fordulópontot jelenthet a céges járműflották világában, ezért a Tesla is egyre inkább elmozdul ebbe az irányba (is).

Egyre több flottakezelő a számokat elemezve rájön arra, hogy az elektromos autók jelentős előnyökkel járhatnak.

Eddig a legnagyobb visszatartó erő a hatótávolság és az ár volt, ám ez az akadály a Model 3 bevezetésével többé-kevésbe megszűnt.

Az elQ Mobility nevű startup a Teslával együttműködve pont azt elemzi, hogy egyes cégek esetében elegendő hatótávval rendelkeznek-e az elektromos autók, hogy a napi futásteljesítményt kényelmesen teljesíteni tudják. Ezáltal egy nagyon jó alternatívát kínálnak a hagyományos autókból álló járműflottákkal szemben.

A következő szempontokat veszik figyelembe:

  • Az átlagos napi futásteljesítmény – itt általában egy éves átlagot vesznek
  • Mennyit jár alapjáraton a motor, például dugóban
  • Időjárási körülmények: extrém meleg, extrém hideg
  • Mennyit használja a sofőr a klímát és a fűtést

A cég szerint ezeket a szempontokat figyelembe véve az általuk megvizsgált vállalati flották 93 százalékát villamosítani lehetne anélkül, hogy meg kellene változtatni a vezetési szokásokat.

Például a Nissan Leaf Plus már az esetek 79 százalékában megfelelő választás lenne, a Tesla Model 3 Long Range az igények 89 százalékára a Tesla Model S Long Range pedig már 93 százalékára megfelelő választás.

Amikor a flottakezelők rájönnek, hogy a hatótávolság már megfelelő, tovább számolnak, és azt látják, hogy a karbantartási és üzemanyagköltségek miatt az elektromos autók hosszú távon olcsóbbak. Továbbá ezek az autók felépítésükből adódóan sokkal értékállóbbak is, mint hagyományos társaik, tehát a maradványértékük is magasabb lesz.

A Tesla a flottakezelők meggyőzésére már a 4. webináriumot tartotta, ahol bemutatják a céget és az autóikat. Bemutatják azt is, milyen előnyökkel jár az, ha a flottába elektromos autók kerülnek, továbbá megválaszolják a legfontosabb felmerülő kérdéseket is.

Bizonyos piacokon, mint például az Egyesül Királyságban, az állami támogatásoknak és az adókedvezményeknek köszönhetően pedig még gazdaságosabb választás az elektromos autó.

A következő évek fontos témája lesz a taxik, a rendőrségi járművek, és a céges flották állományának elektromosra cserélése. Ha nem is a környezetünk védelme érdekében, akkor gazdasági megfontolásból.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!