Itt az első hálózatról tölthető Suzuki

0

Az Across az első modell, amelyet a Toyota és a Suzuki közötti együttműködés keretében gyártanak a Toyota Motor Corporation jóvoltából.

Az új Across-t egy rendkívül kifinomult plug-in hibrid rendszerrel szerelték fel, amely kiváló üzemanyag-hatékonyságot és alacsony CO2-kibocsátást biztosít, gyors gázreakcióval és egyenletes gyorsulással. Merész és sportos kialakítása minden oldalról magabiztosságot sugároz. Az egész autón átívelő, robusztus és szögletes motívumok határozottságát tovább növeli a jellegzetes SUV sárvédő ív, a sportos nagy, hűtőrács, valamint a kiemelkedő ezüst díszítéssel ellátott lökhárító mind segítenek kifejezni a modell sokoldalúságát. További meghatározó külső elemek a kifinomult LED-es fényszórók (kettős Bi-Beam) távolsági fényszóróasszisztenssel és LED-es nappali menetfénnyel (DRL), valamint a prémium minőségű 19 colos könnyűfém felni, fekete fényezésű berakással és egy jellegzetes, csiszolt felülettel.

Az Across belső terét úgy tervezték, hogy teljeskörű komfortot és luxust, valamint magabiztos vezetési élményt nyújtson. Az autó minden része jól kidolgozott, az anyaghasználat minőségi, amelyet a műszerfal és az ajtó burkolatok puha párnázása egészíti ki.

A vezető és az utasok élményét tovább növeli a középkonzolon elhelyezett 9 colos érintőképernyő, amely kompatibilis az Apple CarPlay, Android Auto és a MirrorLink rendszereket használó okostelefonokkal.

z ACROSS plug-in hibrid rendszere páratlan üzemanyag-takarékosságot és egyenletes gyorsulást biztosít mindössze 22g/km CO2-kibocsátással. A Plug-in Hybrid rendszer alapja egy erőteljes, elülső elektromotor, amely alacsony fordulatszámon is jelentős nyomatékot szolgáltat egy lendületes 2,5 l-es motorral kombinálva, a nagyobb gyorsulást elősegítve.

A maximális teljesítmény 134 kW és 270 Nm nyomaték esetén az elektromos motor maximálisan 18,1 kWh (50,9 Ah) kapacitású lítium-ion akkumulátorból nyer energiát, amelyet a padló alá szereltek.

Az elektromotorral egyesítve az A25A-FXS Dynamic Force motor nagy sebességnél is képes az akkumulátor töltésére és szükség esetén tápellátást nyújt az elektromotor számára. A motort a nagy teljesítmény és a kiváló üzemanyag-hatékonyság biztosítására tervezték: nagy lökettérfogattal és magas sűrítési aránnyal, valamint, kettős üzemanyag-befecskendezéssel közvetlen (DI) valamint szívócső-befecskendezéssel (PFI) rendelkezik, amelyek a vezetési körülményekhez képest változnak annak érdekében, hogy egyszerre növeljék a teljesítményt, illetve az üzemanyag-hatékonyságot, és csökkentsék a károsanyag-kibocsátást.

A Plug-in hibrid rendszer négy üzemmóddal rendelkezik – alapértelmezett EV mód, Auto EV/HV mód, HV mód és akkumulátor töltő mód – amelyeket a vezető választhat az útviszonyok és az akkumulátor állapotának megfelelően. EV üzemmódban a járművet teljes egészében az elektromos motor hajtja. Auto EV/HV és HV módban a motor szükség esetén hozzájárul az energiaellátáshoz, például amikor a gázpedált erősen lenyomják. Az energia tárolásához az EV üzemmód járul hozzá. Ha alacsony a töltés, az akkumulátortöltő üzemmódban a motor tölti az akkumulátort.

Míg az utastér első és hátsó üléseit nagyfokú kényelemre tervezték, addig a csomagtérnél nem volt kompromisszum. A hatalmas, 490 literes csomagtérben kényelmesen elférnek a különböző méretű poggyászok, legyen szó bármilyen életstílusról vagy célról. A sokoldalúság érdekében a csomagtér jobb oldalán elektromos aljzat és kiegészítő tároló található.

Az Across praktikus tárolóhelyekkel is rendelkezik, beleértve az első ajtókban elhelyezett rekeszeket, a középkonzol tárolóját, a pohártartókat és a konzoldobozt.

 Az Across értékesítése 2020 őszén kezdődik Európában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!