Lesz plug-in hibrid Volkswagen Arteon is, rögtön két kivitelben

0

Az Arteon megjelenésével a Volkswagen egy igazán kiváló autót alkotott 2017-ben, ami megjelenésével mai napig magára vonzza a tekintetet az utcán. E-autós szemmel eddig csak egy gond volt vele, hogy csak belsőégésű motorral szerelt verzió létezett belőle. Ám eddig kellett csak várni, hogy a benzinmotor mellé beköltözzön egy elektromos motor is.

Elérkezett az Arteon frissítésének ideje, így eljött a plug-in hibrid hajtáslánc ideje is végre, valamint az eddig csak szedán formában létező autó kombi változatának bemutatása; az újdonságokról a hamarosan vezérigazgatói szintre lépő Ralf Brandstätter beszélt.

Elmondta, hogy a kombi változat neve Shooting Brake lesz, a plug-in hibrid hajtásláncé pedig eHybrid. Sajnos a sajtóanyag nem beszél a technikai részletekről, így azok vélhetően csak később kerülnek nyilvánosságra.

Az eddig is már létező szedán külső részletein csak kisebb módosítások lesznek, szemben az utastérrel. Az infotaintment rendszer tudása bővül, ami leginkább az “Apple CarPlay” és “Android Auto” (Google) vezeték nélküli integrálásában nyilvánul meg, továbbá elérhető lesz egy 700 Watt teljesítményű Harman/Kardon hifirendszer (opcionális) és a 30 színt megjeleníteni képes utastér-hangulatvilágítás.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!