Először tavaly szeptemberben mutatta be a vállalat azt a falra szerelhető, type2 kábellel szerelt gyorstöltőjét, amit kifejezetten az elektromos ID. Család mellé tervezett a gyártó. A kiépítés és az árak is három különböző formában jelennek meg a töltő esetében, ami kifejezetten jó vétel tud lenni akkor, ha valakinek nincs szüksége bizonyos funkciókra!

Hirdetés

Bár a töltőt a Volkswagen tervezte és gyártja, a Type2 kábel révén bármilyen kompatibilis e-autó tölthető vele. Az ID. Család első tagja az ID.3 lesz, amiből a 1st Edition kivitel hamarosan rendelhető lesz, a kiszállítások pedig már szeptemberben megkezdődnek!

Az ID.Charger töltő alapára 399 euró lesz és az alábbi szemléltető képet tudjuk megosztani a töltő kiépítéséről olvasóinknak:

ID.Charger: ez az alapverzió, ára 399 euró és rendelkezik beépített Type2 kábellel. Segítségével akár 11 kW-al is tölthetjük autónkat, ami ráadásul dizájnban is illeszkedik majd az ID. modellek dizájnjához. a töltőket november végétől lehet majd megvásárolni a Volkswagen kereskedésekben, vagy az interneten.

ID.Charger Connect: Itt megkapjuk az alap töltő tudását, amihez hozzájön a hálózati funkciók támogatása is (WLAN, opciósan akár LAN, LTE). Segítségével és egy okostelefon alkalmazással már megfigyelhetőek a különböző paraméterek. Ára 599 euró.

ID.Charger Pro: 849 eurós árával ez lesz a top kivitel. Ez a töltő már beépített mérőórával is rendelkezik majd, elősegítendő az ehhez kapcsolódó funkciók megjelenítését. A mobilhálózaton szükséges működés feltételeit és költségeit az ár már magában foglalja, a töltő teljes élettartamára.