A Teslák jobban tartják az árukat a járvány alatt, mint a belsőégésű társaik

0

Catherine Wood, az ARK Investment Management vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában beszélt az autók értéktartásáról, valamint a fenntartási költségekről. Kiemelte, hogy az egyik legfontosabb tényező az autó maradványértéke. A használt autók értéke az évek során folyamatosan esik, a Teslák értéke azonban stabil marad.

A járvány gazdaságra gyakorolt hatása megjósolhatatlan, az azonban egyértelműen látszik, hogy az autóvásárlási és -kölcsönzési hajlandóság csökken.

„A legnagyobb autókölcsönzők kihasználatlanság miatt kénytelek eladni a flottájuk egy részét, ami a növekvő kínálat miatt árcsökkenést okoz a használatautó piacon, így a tulajdonosok számára kedvezőtlen maradványérték-csökkenést eredményez.”

Catherine kiemelte, hogy a kutatásaik szerint az elektromos autók fenntartási költsége alacsonyabb a belső égésű motorral felszerelt autókénál. A Tesla autói emellett eladáskor jóval kevésbé csökkent áron kelnek el más gyártó autóihoz képest. Ez a trend a vírus alatt is fentmaradt, Wood szerint ez részben annak köszönhető, hogy az innovatív technológiával foglalkozó vállalatok krízishelyzetben is jobb pozícióval bírnak a piacon a versenytársaknál.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.