A thaiföldi rendőrség Tesla Model 3-mal erősít!

0

A thaiföldi Nemzeti Rendőr Ügynökség 7 darab Tesla Model 3 Performance járművet vásárolt, amelyek az első lépést jelentik a meglévő flotta, és így a bűnüldözés zöldebbé és fenntarthatóbbá tétele felé.

A rendőrség oldalán elérhető információk alapján mind a 7 járművet lízing konstrukcióban vásárolták, az autók teljes értéke összesen 2,7 millió dollár. Az autók már mind megérkeztek a Bangkokban található Dusit rendőrségi központba, és a DriveTeslaCanada szerint már előre fel voltak szerelve rendőrségi felszereléssel, mint például a megkülönböztető fény- és hangjelző berendezések és a rendőrségi számítógépek.

A 2,7 milliós ár azt jelenti, hogy a rendőrség darabonként 385714 dollárért jutott hozzá az autókhoz. Ez az ár egy nagyságrenddel magasabb, mint a többi országban. A CompareTheMarket elemzése alapján Thaiföld a világ második legdrágább országa, ami az elektromos autókat illeti, ugyanis átlagosan egy elektromos autó ára meghaladja a 64000 dollárt. Ennél már csak Szingapúrban lehet drágábban elektromos autót vásárolni, ugyanis ott az átlag meghaladja a 110000 dollárt.

Az Egyesült Államokban már nem számít szokatlannak a Tesla a rendőrségi járművek között. Például Fremontban, a Tesla fő gyártási helyszínén is használ Teslát a rendőrség egy Model S85-öt, Indiana állam Bargesville településén és Connecticut állam Westport városában a vezetés a Model 3 Performance mellett döntött.

Az alacsony üzemanyag- és fenntartási költség miatt a rendőrségek hasznosnak találták a Teslák bevezetését a flottákba. Az ilyen járművek használata autónként több ezer dolláros megtakarítást jelentettek a fenntartók számára, így ennyivel kevesebbet kell kivegyenek a költségvetésből, így ennyivel több pénz marad meg az adófizetők pénzéből.

Ezenkívül a Tesla járművei jobban megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak és nagyobb teljesítményt tudnak nyújtani a hagyományos autókhoz képest. Az elektromos autók azonnali nyomatékleadásra képesek, és ez döntő jelentőségű lehet egy utcai hajsza során, ezzel pedig csökkentik a bűnöző menekülési esélyeit. Környezetvédelmi szempontból pedig méginkább hasznot jelentenek ezek az autók, ugyanis a sheriff-hivatalok általában nagy teljesítményű belsőégésű motoros járműveket használnak, mint például a Dodge Charger vagy a Ford Mustang.

A Tesla fenntarthatósági és környezetkímélő politikája úgy tűnik, már az Egyesült Államokon kívül található hivatalokhoz is eljutott. A fenntarthatósági és a teljesítmény által nyújtott előnyei teszik a Tesla Model 3-at alkalmassá rendőrségi célra is. Így a thaiföldi példa feltehetően csak a kezdet, és egyre több országban és városban fognak megjelenni az elektromos autók, leginkább a Teslák a rendőrségi flottákban.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!