A mai 30-40 éves generációnak (az idősebbeknek pláne) nem kell bemutatni az UAZ 469 katonai járművet, ami az egykori szocialista országok katonaságában, így Magyarországon is ismert jármű volt. 

Hirdetés

Amit szinten mindenki hallott már róla, hogy belsőégésű motoros változata bizony szerette a benzint, így igazán különleges élmény lehet a cseh MW Motors alkotásába beülni, ami egy UAZ, csak éppen elektromos meghajtással.

A projekt MW Motors Spartan néven indult és célja az egyszerű dizájn megőrzése volt, modern elektromos meghajtásra alapozva, leginkább az olyan szektorok képviselőinek, mint az erdészek, vagy éppen a mezőgazdaságban dolgozók.  A felújított bestiáról az alábbi adatok tudhatóak, köszönhetően az MW Motors weboldalának: a járműben egy 56 és 90 kWh között választható kapacitású akkupakk kapott helyet, de sajnos ennek ellenére a hatótávról nincs szó a gyártó oldalán. Arról viszont igen, hogy a típus akár a sorozatgyártásra is készen áll, ráadásul jobb- és balkormányos kivitelben is.

Ezen felül az a célkitűzés is érvényesülni tudott, ami az egyszerű és hozzáférhető karbantartást kívánja megvalósítani. Az MW Motors szerint ezzel a gyártó, a vásárló, a környezet és a végső ár is jól jár, hiszen a kevés és egyszerű megoldás mindig olcsóbb a végén. Konkrét árról nem beszél még a cég, de várhatóan 30000 eurótól már megvásárolható lenne egy ilyen UAZ. A megjelenésről pedig annyi tudható, hogy a végső tesztek eredményeit várják az MW Motorsnál.