Legerősebb első negyedévét produkálta a Tesla

0

A Tesla tegnap késő este közzé tette az idei év első negyedéves gyártási és értékesítési számait, melyek meglepően jól sikerültek. A délután folyamán a Wall Street elemzői még 77.400 darabra számítottak!

Alaposan meglepte az elemzőket az este folyamán kiadott hivatalos adatok, melyek a koronavírus ellenére is 102.672 darab legyártott modellt és 88.400 darab átadott autót tartalmazott.

A Teslának sikerült megközelítenie az előző negyedévben elért termelési rekordot annak ellenére, hogy a negyedév utolsó heteiben nem gyártott e-autókat a fremonti gyárában. A szép számmal legyártott modellek valószínűleg a kínai Gigafactory termelési felgyorsulásának köszönhető. A szállítások tekintetében pedig a Tesla meglepő módon elmarad az előző negyedévi rekordjától, mikor 112.000 darab modellt sikerült leszállítaniuk. Azonban ez betudható a koronavírusnak.

A fenti adatokból sajnos nem derül ki, hogy pontosan mennyi Model Y-t sikerült gyártani és leszállítani. Erre még várnunk kell!

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!