Hamarosan indulhat a Tesla Model Y Long Range hátsókerék hajtású modell kiszállítása

0

A Tesla a múlt hónapban kezdte meg a Model Y-ok kiszállítását az Egyesült Államokban. A gyártó először a március 15. és március 30. között ígérte a kiszállítás kezdetét, tehát mindenki arra számított, hogy az csak a hónap második felében kezdődik meg. Végül a Tesla már március 13-án hozzálátott a kiszállításoknak!

Mint ahogy a korábbi járművek esetében is, a Tesla csupán néhány verzióra fókuszált, hogy a gyártás megkezdése minél gördülékenyebben menjen. Kezdetnek csak az öszkerékmeghajtású Dual Motoros verziót és a Performance kivitelt kezdték el kiszállítani, melyek sok szempontból azonosak.

Mikor tavaly elindult a Model Y előrendelése, a hátsókerekes Long Range kivitel is rendelhető volt már, de ennek kiszállítására senki nem számított 2020 második feléig. Most azonban néhányan, akik előrendelték a Model Y Long Range verzióját, arról számolnak be, hogy a cég kéri tőlük a fizetési információkat a közelgő kiszállítás miatt. 

A Model Y ezen verziója 50,000 dollár alatt van, ezért tehát jóval több megrendelés is érkezett rá, mint a magasabb kivitelű AWD vagy Performance verziókra. 

Azonban az nem tiszta, hogyan is fogja teljesíteni a Tesla a kiszállításokat mivel a fremonti gyáruk jelenleg nem üzemel és állítólag a leállás előtt csak AWD és Performance kivitelek készültek.

A Tesla is megszenvedi a koronavírus-válság okozta gazdasági visszaesést, jelentősen csökkent a kereslet az autóik iránt. Ez a keresletcsökkenés pedig éppen most, a Model Y kiszállításának kezdetén jelentkezett.

A Model Y-tól mindenki azt várta, hogy jelentősen növeli majd a cég eladásainak számát és egy újabb lendületet ad neki, most azonban nagyon sokan elkezdték visszamondani megrendeléseiket.

Lehetséges, hogy a Tesla a kereslet csökkenése miatt döntött úgy még a leállás előtt, hogy a drágább AWD és Performance modellek helyett a jóval olcsóbb hátsókerékmeghajtású Long Range kivitelt kezdik el gyártani és árusítani, hogy minél kisebb veszteségeket szenvedjenek el.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.