Hivatalos: lesz tisztán elektromos 7-es BMW

0

Sokszor előkerült már a téma, hogy a legnagyobb BMW-ből is lesz tisztán elektromos meghajtású kivitel. Tavaly augusztusban már megszellőztette a hírt a BMWblog.com, de az még mindig csak egy pletyka volt. Most viszont maga a BMW vezérigazgatója, Oliver Zipse mondta el, hogy lesz ilyen 7-es:

„Ma hivatalosan is elmondhatom önöknek: a következő generációs 7-es sorozat négy különböző hajtáslánccal lesz elérhető: benzin, dízel, plug-in hibrid és teljesen elektromos. Mindegyik hajtáslánc egy architektúrán nyugszik majd. A legerősebb, legjobb 7-es BMW is tisztán elektromos meghajtású lesz.”

A jelenlegi tervek szerint az elektromos meghajtású BMW-k egy része Kínában készül majd, a 7-es mellett a BMW iX3 is, majd onnan kerülnek kiszállításra a világ különböző országaiba.

Sajnos az új generáció bevezetéséről nem beszélt Zipse, ahogyan arról sem, hogy milyen technikai adatokkal várható az új, elektromos 7-es BMW. Viszont mi ideírnánk a BMWBlog értesülését, hátha ezek is megvalósulnak:

„Az új, G70-es kódnéven futó 7-es széria 2021 végén, 2022 elején léphet be a piaci értékesítés fázisába, és bár a BMW Blognak sincsenek pontos értesülései, szerintük egy 80, valamint egy 120 kWh-s kiszerelés mindenképpen lesz a választható akkupakkok között.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!