Elkezdődött a csehországi gyártású Hyundai Konák kiszállítása

0

A várólista nem jó dolog. Főleg nem akkor, ha venne valamit az ember, de sokat kell rá várnia. Így van ez az elektromos autók egyik legjobbikával, a tisztán elektromos Konával is. Sokat kell rá várnia annak, aki egy ilyet szeretne, de talán enyhít valamit a problémán a már beindult cseh Hyundai gyár is, ahol az európai piacra szánt Kona Electric készül.

Tavaly nyár óta készíti elő a vállalat azt a nagyszabású projektet, aminek végén a nošovice-i Hyundai gyárban Kona Electric is készül majd, kielégítendő az európai vásárlók igényeit, hogy ne kelljen a Dél-Koreából érkező darabokra várni. A napokban pedig már odáig jutott a projekt, hogy az első cseh gyártású Kona Electricek már új gazdájuknál teljesítik a mindennapok kihívásait. Elmondható tehát, hogy a tervezés és kivitelezés után már a kiszállítások is megindultak.

Nošovice-ben az erősebb motorral (150 kW) és a nagyobb akkupakkal (64 kWh) szerelt kivitelek készülnek, napi 150 darabos gyártási volumenben. A Hyundai nagy reményeket fűz az itten gyártáshoz, ami nagyban hozzájárulhat az európai várólisták rövidüléséhez. Aki a gyengébb motoros (100 kW) és kisebb akkupakkos (39,2 kWh) Konát választotta, annak továbbra is Dél-Koreából érkezik meg az autója.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!