Elindult a tisztán elektromos Renault teherautójának a sorozatgyártása

0

A Renault életében egy új korszak kezdődik a városi mobilitás tekintetében, ugyanis elindult az első elektromos teherautók sorozatgyártása. Ezen tehergépjárművek kereskedelmi és iparági szempontból is fontos mérföldkőnek számítanak a Renault életében.

A D és D Wide Z.E nevet viselő modellek Blainville-sur-Orne településen készülnek, abban a gyárban mely először 1956-ben nyitotta meg a kapuit. Az elektromos modellek gyártása érdekében több átalakítást is történt az üzemben. Egy 1800 négyzetméteres területen kizárólag az elektromos járművekkel kapcsolatos technikai feladatokkal foglalkoznak a szakemberek. Az épületben pedig további alkatrészeket és akkumulátorokat is tárol a Renault.

Az elektromos Renault modellek ugyanazon a gyártósoron készülnek, ahol a dízelmotorral hajtott változatok is, azonban a gyártószalagról történő legördülésük után visszaviszik azokat az Z.E. épületbe, ahol a technikusok további feladatokat végeznek el ezen modelleken és a végső minőségellenőrzés után elhagyhatják a gyárat. Egy-egy elektromos teherautó elkészítése akár 50 munkaórát is igényel.

A Trucks D Wide Z.E. egy 200 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal van felszerelve, ami 200 kilométeres valós hatótávot biztosít egyetlen feltöltéssel.