Némi mozgolódás látszik Škoda ENYAQ ügyben, legalábbis az alábbi kémfotókon a Motor1 magazin szerint ez az autó látható. Mi azért kételkedünk kicsit ebben, mert a tisztán elektromos járművek esetében kötelező egy matrica elhelyezése az autóra, amin általában az „electric test vehicle” felirat olvasható, amit itt nem látunk sehol az autón.

Hirdetés

Visszatérve a témára, a képeken látható autót Csehországban kapták lencsevégre, a Škoda Mladá Boleslav-béli főhadiszállása közelében. A járművet alaposan bebugyolálták álcafóliával, a hátsó részt a C oszlop környékén teljesen felismerhetetlenné tették.

Az ENYAQ esetében még semmi biztosat nem tudunk a technikai adatokról, de véleményünk szerint esélyes még az a lehetőség is, hogy a korábban már bemutatott Vision iV tanulmányautó egy és ugyanaz. Ám ha a képeken valóban az ENYAQ látható, akkor egy nagyjából „tipikus VW Csoportos crossover” lesz.

Egy pillantást még megér az utastér, hiszen, ha összehasonlítjuk a fent említett Vision iV tanulmányautó utasterével, meglepően sok a hasonlóság. A várakozások szerint még idén kiderül, milyen lesz az ENYAQ, jövőre pedig már az értékesítések is megindulnak.