Nem vitás, hogy napjaink sláger-formája az SUV, és az elektromos meghajtás fokozatosan, de biztosan veszi majd át a belsőégésű motorok helyét az autóiparban. Ezen irányokra kíván a ŠKODA is reflektálni, ráadásul már nevet is kapott az első tisztán elektromos cseh SUV: Škoda ENYAQ

Hirdetés

Tisztán elektromos autója már most is van a Škodának, méghozzá a Citigo e iV, de ezt nyugodtan nevezhetjük egy átcímkézett Volkswagen e-Up!-nak is. Az Enyaq viszont más lesz, itt már jobban érvényesülhet a márka tervezőinek gondolatvilága. Természetesen ez az autó is a VW konszern MEB padlólemezére fog épülni, valamint a névadásban is megmaradtak a Škoda SUV-k nevezéktanában meghatározott Q betűnél (KODIAQ, KAROQ és KAMIQ). Az Enyaq típusnévben az Enya egy ír keresztnevet takar, aminek jelentése: az élet forrása.

Az elektromos Škoda SUV-k neve a jövőben is E betűvel fog kezdődni, utalva erre az angol electric, tehát elektromos szóra. Sajnos semmilyen további információ vagy technikai adat nem ismert, de amint ez változik, rögtön tudatjuk majd olvasóinkkal.