Megjelent az első MINI Electric reklám!

0

A MINI valahol mindig is az életüket élő és vidám emberek autójának akart lenni és valljuk azért be, a típusnak is megvan a maga helye és ideje az ember életében. Az elektromos változat esetében külön öröm, hogy nem szerelték fel különc formai megoldásokkal, amikről már messziről tudható, hogy elektromos autót vezet a gazdája. Szerencsére az elektromos meghajtás egyre inkább beszivárog a hétköznapokba, így ezen meghajtással szerelt autók nem szorulnak rá a figyelemfelhívó külső elemekre. Nézzük hát a közel egy perces reklámanyagot:

A nagyvárosokba tervezett, tisztán elektromos meghajtású MINI-t novembertől kezdi gyártani a BMW Group. Az idén 60-ik születésnapját ünneplő MINI, vadonatúj Cooper SE modellje már rendelhető Magyarországon is. Az újdonság 2020 márciusában érkezik Európa-szerte, így Magyarországon is a márkakereskedésekbe.

A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a márkahű elsőkerék-meghajtás és a hajtáslánc forradalmi kipörgésgátló technológiával dolgozó, innovatív menetstabilizáló rendszere együttesen a gokartos vezethetőség összetéveszthetetlen agilitásával ruházza fel a MINI Cooper SE-t, amelynek típus-specifikus lítium-ion akkumulátora (32,6 kWh) egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer* tisztán elektromos meghajtást garantál. Az energiatároló egységet a mérnökök mélyen a padlólemezbe süllyesztették, a zéró emissziójú MINI csomagtartójának térfogata így literre pontosan megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott háromajtós MINI hasonló értékével.

A MINI Cooper SE alapára bruttó 10.500.000,-Ft. Az elektromos modellre állami támogatás igényelhető, így az alapmodell már 9.000.000,-Ft-tól elérhető. A Cooper SE elektromos modell „S” felszereltséggel érkezik alapból, mely többek között tartalmazza a MINI Electric Revolite Spoke 16” könnyűfém keréktárcsákat, a Vigorous Grey külső visszapillantó tükröket és dekorelemeket, a Connected navigációt, első sportüléseket, automatikus klímaberendezést, riasztóberendezést, LED technológiás fényszórókat és ködlámpákat, valamint Apple CarPlay előkészítést. A modell továbbá M, L és XL felszereltségi szintekkel, illetve külön az elektromos MINI-hez tervezett Interior Style MINI Electric vagy az Interior Style MINI Dark belső stílussal érhető el.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!