Az ITM támogatásával indul az új Formula-E tévés magazinműsor a hétvégén

0

A tisztán elektromos meghajtású, együléses formaautók világbajnokságának versenyeit, hátterét, technológiai fejlesztéseit bemutató magazinműsor indul – Street Racers címmel – vasárnaptól több kereskedelmi csatornán is – közölte a műsort támogató Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Magyarország a régiós országok között élen jár az elektromobilitás fejlesztésében: országszerte már több mint 670 töltőállomás működik és több mint 14 ezer zöld rendszámos autó közlekedik a hazai utakon.

A Formula-E jelenlegi, hatodik szezonja novemberben kezdődött Szaúd-Arábiában és július végén zárul Angliában. A mezőny az idény során más helyszínek mellett Chilébe, Marokkóba, Mexikóba és Olaszországba is ellátogat. A sorozatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportszakmai felügyeletével rendezik meg. A futamokon 12 csapat 24 versenyzője, köztük sok korábbi Forma-1-es sztárpilóta küzd a bajnoki címért.

A Street Racers Formula-E magazin epizódjai elsőként a TV2 képernyőjén láthatók, többnyire vasárnap kora délutánonként, az egyes részeket ismétli a Super TV2 is. A műsor vezető narrátora Szujó Zoltán lesz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!