Csúszhat az elektromos VW ID.4 bemutatója

0

Január végén írtuk meg, hogy áprilisban mutathatják be hivatalosan a Volswagen ID.4-et. Rendkívüli fontossággal bír a Volkswagen életében az ID, család, ami a vállalat elköteleződését vetíti előre az elektromos meghajtás tekintetében. Az első tag az ID.3 volt, aminek tömeggyártása tavaly novemberben indult Zwickauban és minden elemében az európai ízlést és elvárást hozza.

Idén pedig úgy tűnik, eljött az ideje, hogy az ID. család megkapja a második elektromos modelljét, aminek még mindig nem hivatalos a neve. A kezdetek óta CROZZ néven emlegetik ezt a modellt, de az utóbbi hónapokban észrevétlenül bekúszott az ID.4 elnevezés is a köztudatba. 

Most azonban az Autocar információi szerint valószínűtlen, hogy az ID.4 bemutatója a tervezett időpontban, azaz áprilisban a New York Auto Show-n sor kerülhet. Pletykák szerint, az elektromos kupé stílusú SUV bemutatója júniusra csúszhat, otthont pedig az újjáélesztett Detroiti Autószalon adhatja.

Hogy mi okozza a csúszást, az egyelőre nem ismert. Az viszont biztos, hogy ettől a modelltől az amerikai és az európai piacon is sokat remél a VW, ezért nem kizárt, hogy minden fronton a tökéletességre törekednek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!