A Tesla Autopilot rendszere képes lesz kikerülni a kátyúkat

0

Még 2019 április elején kapott nagyobb sajtóvisszhangot az a hír, hogy a Tesla Autopilot funkciója képes lesz a jövőben kikerülni a kátyúkat. Akkor talán senki nem hitte, hogy ez valaha be is következhet.

Most azonban, hogy az új Teslákban már a cég legfejlettebb hardvere dolgozik, így könnyen megvalósítható ez a folyamat. Továbbá a Tesla szerint, a teljes önálló vezetés eléréséhez a rendszernek képesnek kell arra lennie, hogy különféle forgatókönyvek széles skáláján kezelni tudja a szélsőséges időjárási és útviszonyokat is.

Elon Musk szerint az elmúlt időben rengeteget dolgoztak az Autopilot fejlesztésén. Mi sem bizonyítja jobban, hogy hamarosan egy újabb frissítést adnak ki, melyben már az autó érzékelni fogja az úthibákat egy 3D-s technológiának és az autó kameráinak köszönhetően. Ezeket a hibákat pedig a Tesla feltölti a központba és a neurális háló segítségével szétosztja a többi autónak.

Tehát, ha valaki áthajt egy kátyún, akkor az arra járó összes Tesla már képes lesz kikerülni azt, mivel a térkép alapján már tudni fogják azok pontos helyzetét.

A megjelenés időpontjáról sajnos még semmi információ, de a Teslát ismerve mielőbb kiadják ezt a frissítést a teljes önvezető csomaggal felszerelt modellekhez!

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!